Новини
Інфраструктура

Пасажирів у Хмельницьких тролейбусах меншає

Автомобільним пасажирським транспортом у січні-листопаді перевезено 29,9 мільйона громадян, що на 12,2% менше, ніж за відповідний період минулого року. Із тролейбусними перевезеннями ситуація ще гірша: послугами електротранспорту скористалися 20,8 мільйона людей, що на 19,7% менше, ніж за одинадцять місяців минулоріч.

Фактично за листопад тролейбуси перевезли лише 1,2 мільйона подолян, що, як видно з цифр, значно менше, ніж в середньому за місяць у поточному році. Падіння показників триває майже все друге півріччя (за січень-липень ще фіксувався незначний, але приріст – менш ніж на відсоток).

Якщо поглянути на результат роботи електротранспорту за дев’ять місяців, то ми мали 12,2% спаду, десять місяців – 16,2%. Нині – майже двадцять. Тролейбуси втратили привабливість?!

До речі, нагадаємо, що в минулому ХКП «Електротранс» демонстрував стабільне зростання. До прикладу, у 2015 році послугами електротранспорту скористалися 34,5 мільйона пасажирів, у 2017 – 38,3 мільйона, у 2019 – 42 мільйони. Як бачимо, за підсумками року, отримаємо падіння майже вдвічі у порівнянні з позаминулим роком.

Послугами пасажирського транспорту в області загалом за січень-листопад скористалися 50,7 мільйона пасажирів, що на 15,4 менше, ніж торік. Пасажирообіг автомобільним та тролейбусним транспортом становив 474,7 мільйона пасажиро-кілометрів, що на 12,2% менше обсягу відповідного періоду попереднього року.

 Натомість вантажні перевезення демонструють зростання. В січні-листопаді вантажообіг підприємств транспорту області становив 1133 мільйони тонно-кілометрів, що на 11,9% більше відповідного періоду попереднього року. Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, транспортники перевезли 6595,7 тисячі тонн вантажів, що на 15,8% більше, ніж за торішні січень-листопад.

Читайте також: У Хмельницькому визначилися з “новорічним” тарифом на проїзд у тролейбусах

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook