Новини
Інфраструктура

На житло припадає менше ніж 10% будівельних робіт на Хмельниччині

Будівельні підприємства Поділля протягом січня-листопада минулого року виконали будівельні роботи на 6,9 мільярда гривень. Індекс будівельної продукції у порівнянні з минулорічними десятьма місяцями становив 109,9%. Причому лише за листопад виконано робіт на 1,4 мільярда.

Переважно зусилля будівельників були спрямовані на інженерні споруди: в них вкладено понад три чверті всіх коштів – 5,2 мільярда гривень, що на 17,5% більше, ніж за одинадцять місяців 2020-го.

Тенденція спрямовувати зусилля саме на цей тип об’єктів характерна не тільки для минулого року: позаторік теж саме на інженерних спорудах досягнуто найбільшого приросту. За січень-листопад 2020-го виконано у 2,3 раза більше робіт, ніж за відповідний період 2019-го року.

У житлових будинках торік виконано менше однієї десятої робіт – 9,4%;  зроблено на суму 647,4 мільйона гривень. Причому зафіксовано падіння на 3,9% порівняно з відповідним позаторішнім періодом.

На нежитлових спорудах також зафіксоване падіння обсягів робіт. Усього виконано на 1,065 мільярда, що на 8,5% менше, ніж у 2020-му. Позаторік теж спостерігалося падіння, причому ще вищими темпами – на 17,9% робіт виконано менше. Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, від загального обсягу виробленої будівельної продукції 22,1% припало на нове будівництво; на капітальний та поточний ремонт – 70,3%, реконструкцію та технічне переоснащення – 7,6%.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook