Новини
Суспільство

За нетверезе кермування мешканця Шепетівщини оштрафували на 51 тисячу гривень

Полонський районний суд визнав 24-річного жителя м. Нетішина винним у керуванні автомобілем в стані алкогольного сп’яніння після двох адміністративних стягнень, накладених за те саме порушення. Чоловіка оштрафували без оплатного вилучення транспортного засобу.

Поліцейські зупинили автомобіль «ВАЗ 2101», за кермом якого був нетішинець, пізно увечері у листопаді 2021 року на вул. Юзькова в м. Полонному. Результат його огляду на стан тверезості – 1,56 проміле алкоголю. До цього молодого чоловіка вже двічі протягом року притягували до адміністративної відповідальності за аналогічні порушення. Постанови Шепетівського міськрайонного суду датовані 2 та 16 грудня 2020 року.

Попри своєчасне сповіщення про місце й час розгляду справи водій до суду не з’явився, клопотання про відкладення розгляду не подавав. Дослідивши матеріали справи (протокол про адміністративне правопорушення з доданим до нього відеозаписом фіксації правопорушення, постанови Шепетівського міськрайонного суду, письмові пояснення свідків), суд дійшов висновку, що вина 24-річного водія у вчиненні адмінправопорушення доведена.

Позаяк водійських прав молодий чоловік не має, а ВАЗ, яким він керував, зареєстрований за іншою особою, суд вирішив накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу без оплатного вилучення транспортного засобу. При цьому, суд зауважив, що штраф порушник має сплатити не пізніше як через п’ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі її оскарження – не пізніше як через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

У разі несплати правопорушником штрафу в установлений строк, постанову про накладення штрафу надіслати для примусового виконання до органу державної виконавчої служби… У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягнути подвійний розмір штрафу, що становитиме 102000 (сто дві тисячі) грн, – йдеться у постанові.

Постанова не набрала законної сили та може бути оскаржена до апеляційного суду.

За інформацією поліції Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook