Новини
Здоров’я

Майже 600 випадків COVID-19 підтвердили на Хмельниччині

Протягом трьох днів кількість нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус у Хмельницькій області змінювалася за наростаючою: від 14 випадків у понеділок, 10 січня, до 351 випадку у середу, 12 січня. Загалом за три дні додалося 574 хворих з підтвердженим діагнозом. Летальних випадків побільшало на 28, пік смертей зафіксували станом на 11 січня – 21 випадок. Щеплення за три дні отримали 5803 особи. Всього від початку вакцинальної кампанії медпрацівники області зробили 860854 щеплення від COVID-19. 80 осіб отримали додаткову дозу вакцини.

За інформацією Хмельницької ОДА, станом на 12 січня в області від початку пандемії лабораторно підтверджено всього 148708 випадків хвороби. В розрізі районів нові випадки виявили:

  • 277 – Хмельницький
  • 111 – Шепетівський
  • 186 – Кам’янець-Подільський

Лікується станом на 12 січня 3685 осіб, з них 3041 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області – 32,6%. В лікарнях перебувають 644 хворих, 99 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 3395. Зареєстровано за три дні 28 летальних випадків:

  • 14 – Хмельницький район
  • 9 – Шепетівський район
  • 5 – Кам’янець-Подільський р-н

Чергова хвиля відсторонень невакцинованих – з 31 січня

Медики, комунальники та місцеві урядовці, що не отримали щеплення, будуть відсторонені від роботи з 31 січня. За інформацією МОЗ, починаючи з цього дня, набуває чинності наказ, який розширив перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19.

Згідно з наказом, до списку додаються працівники:

  • органів місцевого самоврядування;
  • закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;
  • комунальних підприємств, установ та організацій.

Працівники цих установ, які не отримають принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19 до 31 січня, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Ця вимога не стосується людей, які мають абсолютні протипоказання до щеплень від коронавірусної хвороби.

Вакцинація в селах та гроші для щеплених підлітків та юнацтва

МОЗ планує організувати роботу близько 800 мобільних бригад, які будуть пересуватися селами і вакцинувати місцеве населення від COVID-19.

Віце-прем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла, що на КПВВ “Чонгар” та “Каланчак” працюють пункти тестування та щеплення, на КПВВ “Станиця Луганська” – тільки тестування.

Також президент Зеленський доручив підготувати окрему програму виплати 1 тис. грн для вакцинованих українців віком 12-18 років.

Тим часом у світі рекордно зростає кількість випадків COVID-19 через поширення штаму «Омікрон». Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що за перший тиждень 2022 року у світі було зафіксовано рекордні 9,5 мільйона випадків COVID-19. Наразі найбільший рівень захворюваності на COVID-19 спостерігається у США, Франції, Італії, Індії та Іспанії.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook