Новини
Політика

Реваншу не буде: очільник Кам’янця-Подільського планує ініціювати розпуск міської ради

Протистояння у Кам’янці триває. Бюджет громади досі не ухвалено, сесія міської ради не закрита з минулої осені, автобуси у ближні села не їздять, працівникам стратегічного комунального підприємства не можуть представити нового керівника… У новому році ситуація в Кам’янці-Подільському не змінилася і не покращилася. Тож міський голова вдався до кардинальних заходів. І заявив про створення в місті «руху протидії реваншу».

Розмови про те, що міському голові Михайлу Посітку можуть висловити недовіру, точаться в кулуарах влади не один місяць. Прямим текстом про це двічі заявив на сесії міської ради 4 січня депутат від “Європейської солідарності” Василь Кобильник – спочатку в контексті ситуації навколо комунального підприємства «Міськтепловодоенергія», вдруге – в контексті включення до порядку денного сесії додаткових питань, які у підсумку провалилися.

Щоб не було маніпуляцій, давайте зараз проголосуємо програми, що стосуються медицини і освіти. Далі закриємо 16 сесію і підемо на позачергову сесію, на яку винесемо кадрові питання та бюджет. Не бійтеся так недовіри, – це не страшно. Підете до суду і доведете, – прокоментував Кобильник.

За інформацією місцевих ЗМІ з посиланням на одного з депутатів Кам’янець-Подільської міської ради, на початок року були готові фактично всі документи, необхідні для старту процедури висловлення недовіри очільнику громади. Зазначалося також, що охочих її підтримати є 27 з 38 – тобто, фактично, всі депутати, крім «свободівців».

Відтак, схоже, міський голова вирішив піти на випередження. Сесію не закрив, натомість заявив про намір ініціювати перед Верховною Радою розпуск міської ради.

Відповідне відеозвернення з роз’ясненням своєї позиції міський голова опублікував учора, 11 січня.

Друзі, громадо! Ви маєте знати чому досі не ухвалено бюджет, який вихід з ситуації та що відбувається з КП «МТВЕ», – прокоментував відео Михайло Посітко.

Також у зверненні міський голова заявив про створення у місті «руху спротиву».

Ми обов’язково повідомимо телефони осіб, з якими можна буде скоординувати. І кожного з вас, хто виявить таке бажання, готові долучити до дій щодо недопущення реваншу та не повернення бандитизму в нашому місті. Впевнений, що за нами правда і перемога, – резюмував очільник Кам’янця.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook