Новини
Спорт

Волейбол – серед пріоритетів у депутатів Хмельниччини

Депутати обласної ради на сьомій сесії наприкінці грудня минулого року прийняли  Програму розвитку волейболу у Хмельницькій області на 2022-2026 роки. Розробили Програму обласна федерація волейболу та депутат Олександр Співак.

Чому саме волейбол уподобали депутати, важко сказати, але фінансування цієї Програми разів у п’ятнадцять перевищує кошти, що виділені обранцями на, до прикладу, молодь Хмельниччини (20,5 мільйона проти 1,5 мільйона гривень).

Щороку на волейбол спрямовуватимуться із наростанням по 3-4 мільйони. Передбачається, що фінансування здійснюватиметься коштом бюджетів різних рівнів та інших джерел, що не заборонені законодавством. Що це за джерела, також важко сказати, можливо, депутат-розробник Програми має намір долучитися до розвитку волейболу. Бо, поглянувши в його офіційну декларацію, можна побачити, що володіючи кількома компаніями, фінансово він спроможний проспонсорувати спорт краю.

 А взагалі волейбол доволі пристойно розвинутий на теренах Поділля. Є кілька команд, що змагаються в різних лігах; ветерани, що регулярно виборюють призи на загальнодержавному рівні.

Й що приємно, не забули депутати про розвиток волейбольної бази в парку ім. Чекмана обласного центру. Бо, пригадується, десятиліттями саме сюди «стягувалися» у вихідні всі любителі та колишні майстри, тобто професіонали, як сказали б зараз. Майстри традиційно займали, так звану, «першу площадку»,  а аматори виборювали право грати на «другій». На непрестижній «третій» грали ті, кому не пощастило потрапити на перші.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook