Новини
Надзвичайні події

В одній зі шкіл Хмельницького шукають вибухівку

Хвиля ймовірних “замінувань” навчальних закладів, яка третій день котиться по всій Україні, дісталася Хмельницького. У вівторок, 11 січня, повідомлення про закладену вибухівку у всіх школах (близько 500 закладів) надійшло правоохоронцям столиці. Вчора, 12 січня, навчання скасували у школах Львова (більше сотні закладів) та Черкас. Сьогодні вибухонебезпечні предмети шукають в одному з навчальних закладів обласного центру.

Повідомлення про ймовірне замінування школи №6 правоохоронці Хмельницького отримали в період між 9 та 10 годиною ранку від Міністерства внутрішніх справ. За словами начальника Хмельницького районного управління Нацполіції Василя Птащука, у листі, що надійшов у МВС, йдеться про чималий перелік будівель у різних містах країни, в тому числі і в Хмельницькому. За інформацією, викладеною в листі, ймовірний вибух мав пролунати об 11.00.

Учнів з навчального закладу евакуювали, у школі працюють вибухотехніки. Після того, як приміщення повністю перевірять, навчальний процес мають відновити.

Відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності, в залежності від обставин, може тягнути за собою відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 8 років. Як повідомляли учора у новинах, досить часто такі повідомлення надходять з окупованих територій або із місць позбавлення волі.

Нагадаємо, мешканця Волочиська, який минулого року надіслав неправдиве повідомлення про замінування залізничного вокзалу, відправили за ґрати на 5 років.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook