Новини
Погода

Прогноз на 17 січня: на Хмельниччині знову оголосили штормове попередження

Протягом понеділка та вівторка на території області знову відчуватимуться потужні пориви вітру, повітря буде морозне, подекуди сніжитиме. По області оголосили штормове попередження. Погіршення погоди може призвести до ускладнення роботи енергетичної та будівельної галузі, житлово-комунального господарства та зв’язку.

Про погіршення погодних умов повідомили у Хмельницькому центрі з гідрометеорології. Як йдеться в інформації гідрометеорологів, вранці та вдень 17 січня та протягом доби 18 січня у Хмельницькій області та в місті Хмельницькому пориви вітру досягатимуть 17-22 м/с, що відповідає І (жовтому) рівню небезпечності.

Загалом же погода в області буде така: хмарно, вночі без істотних опадів, вдень часом сніг та мокрий сніг, на дорогах ожеледиця. Температура повітря вночі 1-6° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла.

17 січня вшановується пам’ять преподобного Теоктиста, Зосими Пустельника, який жив у IV ст. У народі Зосима вважається покровителем бджіл. Про бджіл говорить і прикмета цього дня: якщо “сніг на деревах гілки гне — літом бджоли роїтися будуть”. А якщо на небі немає хмар при сильному морозі, то морозна погода буде стояти і надалі та не скоро відступить.

У Хмельницькому хмарна погода буде триматися до самого вечора. Удень розпочнеться дрібний дощ зі снігом, а ввечері йому на зміну прийде дрібний сніг. Температура повітря вранці 0 вдень +1, ввечері -2.

У Кам’янці-Подільському Хмарна погода протримається увесь день. Удень йтиме дрібний дощ зі снігом, якому ввечері на зміну прийде сніг. Температура повітря вранці 0, вдень +3, ввечері -1.

У Шепетівці протягом дня погода буде похмурою. У першій половині дня очікується дрібний дощ зі снігом, який після обіду може посилитися. Ввечері на зміну йому прийде сніг. Температура повітря вранці 0, вдень +1, увечері -2.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook