Новини
Інфраструктура

Через нестачу комунальників у місті на Хмельниччині вчасно не підсипають дороги

Щонайменше чотирьох робітників потребує комунальне підприємство у Городку Хмельницького району для того, аби вулиці міста вчасно були підсипані, і місцеві мешканці могли безпечно ними пересуватися. Крім того, у місті не вистачає спеціальної техніки, яка могла би спростити роботу комунальників.

Всього у місті з населенням близько 16 тисяч осіб працює 8 двірників. Ще 4 посади – вакантні. Причому, зазначають у комунальників, потрібні саме чоловіки, очевидно, через те, що ця праця фізично важка.

Не вистачає у місті і спецтехніки для роботи в зимовий період. Тож у місті працюють над тим, аби придбати у лізинг піскорозкидач. Наразі у Городку на розчищенні доріг працює два грейдери, для підсипання використовують два трактори та два малогабаритних автомобілі.

Потрібно не людей шукати з лопатами, а закупити спеціальну мінітехніку для чистки і посипки тротуарів і техніку для доріг, запропонувати хорошу зарплату і люди самі прийдуть. Бо поки будуть шукати, то зима закінчиться, а потім знову зима і знову ж ті проблеми. На вулиці ХХІ сторіччя, то і підходи до проблеми повинні бути сучасні. Проблема не в людях, і не в грошах, яких не вистачає. Проблема в мисленні, – коментують городоччани.

За інформацією Городок.City

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook