Новини
Інфраструктура

Хмельничани відреагували на зміну руху транспорту у середмісті

Щойно у мережі з’явилася інформація про те, що на Нижній Береговій скасували двосторонній рух транспорту, залишивши можливість для автомобілів лише виїзду в місто, хмельничани прогнозували, що таке рішення спричинить низку проблем як водіям, так і мешканцям будинків, розташованих як на цій вулиці, так і на Верхній Береговій та у провулку Першотравневому. Роз’яснення від комунальників з’явилося наступного дня, проте хмельничан воно навряд чи втішило. За новими правилами водії їздять уже декілька днів, і стільки ж звучать нарікання як від автовласників, так і від мешканців будинків, яким не пощастило опинитися в епіцентрі змін.

Нагадаємо, інформація про нові знаки, що забороняють в’їзд на вулицю Нижню Берегову з вулиці Бандери з’явилася у соцмережах надвечір 19 січня. Навколо новини одразу ж почалися гарячі дискусії щодо проблем, які чекають на водіїв. Також прогнозували “бунт місцевих”, яким швидко набридне суттєве збільшення транспорту під вікнами, що не лише спричинятиме додатковий шум, а й остаточно вб’є дороги, які й так – не в кращому стані.

Заїзд від музичної школи в кінець Верхньої Берегової вулиці, далі тільки один шлях – по вузькому Першотравневому провулку в приватному секторі, де невідомо як всі будуть розминатись…

Народ з приватного сектора скоро збунтується

Згадали принагідно і вулицю Мельникова, ще не добудовану до кінця, але вже з проблемами:

Подивіться на Мельникова, там уже складно проїхати! А ще не заселилося навіть 50% до “Рауша”! А далі ще будинки будують і будуть до Трудової, за “Раушем” теж ще 5 будинків розпочали! А ті, хто проєктували, кажуть, все чітко! Тротуар зробили завширшки як дорога!

Одразу ж заговорили про труднощі і мешканці будинку на вулиці Зарічанській, 44:

Змінили рух по Нижній Береговій. Як тепер мешканцям Зарічанської 44 під’їхати до будинку? Біля 48 будинку стоїть блок.

І проблема ця, судячи з прикладених фото, не першого дня і навіть не першого року.

Додалося клопотів і в мешканців провулку Першотравневого.

Вже наступного дня, 20 січня, у комунальників пояснили, чому і для чого змінили напрямки руху на Нижній Береговій.

Ця ділянка вулиці Нижньої Берегової – від 23 будинку і до перехрестя з вулицею бандери – завужена, проїзна частина не дозволяє здійснювати там двосторонній рух, і роз’їзд транспортних засобів там ускладнений. Були неодноразові звернення громадян – запровадити там односторонній рух, вжити заходів, щоб не виникали конфліктні ситуації. Тому було прийняте рішення розробити проєкт і здійснити заїзд на вулицю Нижню Берегову з Верхньої Берегової, вище по Бандери, і таким чином розвантажити це перехрестя, щоб не створювати там заторів, – прокоментував причини зміни руху транспорту начальник відділу з безпеки дорожньої інфраструктури управління комунальної інфраструктури Павло Микитюк.

Узагальнив всі проблеми, які виникли після зміни організації руху на всіх трьох вулицях, хмельничанин Олександр Хібовський, який озвучив їх під новиною на сторінці Хмельницької міської ради:

Існує серйозна проблема для руху транспорту по вулиці Нижня Берегова, яку службовці вирішують поверхнево, не професійно та не порадившись з мешканцями цього району. Зробивши на Нижній Береговій односторонній рух, проблема тільки погіршилася.

  1. Щоб заїхати до приватних будинків на вул. Нижній Береговій та до будинків по вул. Зарічанська 44, 44/1, 46/1, 46, 50 та інших, потрібно об’їхати квартал по вул. Верхня Берегова та провулок Першотравневий. Це дуже незручно та довго. Я вже мовчу про незручності для мешканців Спрін тауна (Springtown – житловий комплекс на початку вулиці Нижньої Береговоїред.).
  2. Ніхто не відремонтував вулиці та провулок. Покриття в великих ямах. Поїдьте та самі подивіться.
  3. Виїзд з провулка Першотравневий аварійно небезпечний! Паркан з правого боку закриває огляд. Мінімум, що потрібно зробити це поставити криве дзеркало.
  4. Мешканці вул. Верхня Берегова та провулка Першотравневий теж не в захваті, що під їх вікнами в рази збільшився потік автотранспорту.
  5. Ширина провулка Першотравневий не більша, ніж ширина дороги Нижня Берегова в районі приватного сектору, там так само не роз’їдуться 2 авто, а саме покриття гірше, яма на ямі. Пересунули проблему з одного місця в інше.
  6. Чому не зробити односторонній рух тільки в години пік. З 7 до 10 та з 17 до 20. Або тільки в денний час з 7 до 20. Навіщо вночі об’їжджати квартал, якщо Нижня Берегова пуста?
  7. Нова дорога між приватним сектором та Молодіжним парком буде не скоро, не раніше ніж через 3 роки, а проблема для мешканців існує сьогодні.
  8. Потрібно забрати бетонний блок біля будинку за адресою вул. Зарічанська, 48 та відкрити проїзд до будинків 44, 44/1, 46, 46/1. Потік транспорту не руйнує будинок 48, якщо пустити тільки легкові авто. Про яке руйнування може йти мова при навантаженні 500 кг на одне колесо? Для вантажного транспорту поставити обмеження та покласти “лежачого поліцейського”.
  9. P. S. Якби той, хто приймав рішення про зміни, жив в цьому районі або думав логічно чи порадився з мешканцями, таку б дурницю не зробили.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook