Новини
Події

Рекордний трисвічник засвітили на межі Хмельницької, Тернопільської та Чернівецької областей (ФОТО)

Встановили рекорд, обмінялися короваями та відзначили 103 річницю з нагоди проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки сьогодні, 22 січня, на межі Хмельницької, Тернопільської та Чернівецької областей. Зі святкування голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій привіз сертифікат, в якому зафіксовано ще один рекорд, до якого долучилася очолювана ним область.

Традиційно відзначають цей день завжди на межі Хмельниччини та Тернопільщини, у різних населених пунктах. Цього року вперше зустрілися представники трьох областей – в селі Окопи Мельнице-Подільської селищної громади Чортківського району Тернопільської області.

Делегацію Хмельниччини очолювали голова облдержадміністрації Сергій Гамалій та заступники голови ОДА Сергій Ткачук і Володимир Юр’єв, тернопільську – голова Тернопільської ОДА Володимир Труш та чернівецьку – голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Перш ніж розпочати святкування, учасники заходу зустрілися на “мосту Єднання” через Збруч. Учасники делегацій традиційно обмінялися хлібом-сіллю та символічно поєднали дві половини державного стяга.

Встановили та зафіксували цього дня рекорд України, розмістивши на межі трьох областей трисвічник, виготовлений у формі тризуба – Державного Герба України – розмірами 75 см на 1,8 м.

Кожен очільник області отримав свій примірник диплому голови наглядової ради національного проєкту “Книга рекордів України”.

День Соборності України для кожного з нас – велике свято. І сьогоднішня зустріч – цьому підтвердження, адже вперше в історії святкувань Дня Соборності зустрілися представники трьох сусідніх областей – Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької. Тому ми маємо знати, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки, – наголосив голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій.

В продовження урочистостей, святкового настрою всім присутнім додали театралізовані постановки та патріотичні пісні від творчих колективів, що лунали з головної сцени.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook