Новини
Здоров’я

Для Хмельницької дитячої лікарні придбали обладнання за кошти благодійників

На 100 тисяч гривень медичного обладнання, якого потребувала міська дитяча лікарня, придбала та передала медичному закладу хмельничанка Вікторія Попін, авторка книг про кулінарію та волонтерка. Нові медичні штативи, шафа для зберігання ліків, кисневий концентратор, прилад для відсмоктування слизу, медична лупа та монітор пацієнта – не перше поповнення матеріальної бази, яке лікарня завдяки благодійникам.

Частину коштів від продажу своїх кулінарних книг Вікторія Попін витрачає на благодійність. Її перша книга вийшла у 2019 році.

Ми одразу запланували, що 50 гривень від кожної проданої книги піде на допомогу українським лікарням. Першу допомогу ми реалізували на 60 тисяч, – розповідає хмельничанка.

Вдруге з продажів книги на благодійність зібрали 100 тисяч, на які придбали понад два десятки найменувань обладнання.

Це щоденні речі, які дуже потрібні, і вони в нас вже є, і ми дуже цим задоволені, – коментує заступниця директор КП «Хмельницька міська дитяча лікарня» Лідія Перебийніс.

Те, що медичні заклади потребують осучаснення, Вікторія знає з власного досвіду. На початку 2020 року її донька потрапила в опікове відділення Хмельницької обласної лікарні. І там жінка на власні очі побачила, наскільки жахливим є забезпечення українських лікарень. Тож вирішила допомогти, чим зможе. Саме для опікового відділення Хмельницької обласної лікарні Вікторія придбала та передала, після консультацій з лікарями, електрохірургічний коагулятор «Надія-4».

У міській дитячій лікарні кажуть, фінансову допомогу від Вікторії та її чоловіка Лукаша отримують вже не вперше. На початку пандемії, коли медичні заклади були не захищені і не знали, з якою проблемою стикнулися, родина хмельничан одними з перших виділили велику суму коштів для того, щоб лікувати ковідних хворих.

З наступної партії книг, яку Вікторія готує до продажу, частину коштів знову передадуть на благодійність.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook