Новини
Суспільство

ДП “Шепетівський ремонтний завод” припиняє діяльність та розпродає металобрухт

Продаж через аукціони неліквіду, що зберігається на підприємствах “Укроборонпрому”, дозволяє не лише позбутися непотрібного майна, а й збільшити його вартість в кілька разів, що дасть можливість в більшому обсязі переоснастити наявні технічні потужності, придбати нове обладнання чи поліпшити умови праці співробітників, стверджує директор із закупівель оборонного підприємства. Завод же у Шепетівці планують реорганізувати, саме тому його діяльність в тому статусі, в якому він був раніше, припиняється.

Інформацію щодо реорганізації підприємства поширили на офіційному сайті заводу.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, відповідне рішення було внесене в реєстр засновником підприємства – Державним концерном “Укроборонпром” – 24 грудня 2021 року. Правонаступник – юридична особа Казенне підприємство Міністерства оборони України “Шепетівський ремонтний завод”. 

Також повідомляється про розпродаж непотрібного металу, який є на балансі підприємства. Як проінформували у пресслужбі ДК “Укроборонпром”, практика продавати неліквідне майно та металобрухт на аукціонах – не нова. Протягом 2021 року підприємства Концерну заробили на цьому 106 мільйонів гривень, що на 23 мільйони більше, ніж у 2020 році.

Всього минулого року підприємства Укроборонпрому успішно завершили 349 аукціонів, на кожен з яких в середньому приходило по 3 учасники. Найбільше учасників – 19 – було на аукціонах з реалізації автотранспорту саме на ДП «Шепетівський ремонтний завод».

Завдяки реалізації такого майна у прозорий та конкурентний спосіб нашим підприємствам вдається збільшити вартість неліквідів подекуди втричі, як це було на аукціонах з реалізації автотранспорту: більше учасників прийде на торги – більше дохід отримають підприємства», –  прокоментував директор Укроборонпрому із закупівель Роман Аврамов.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook