Новини
Інфраструктура

Інформація про продаж газу АЗС Хмельниччини стала конфіденційною

У грудні автозаправки області продали гуртом і в роздріб палива на 420,1 мільйона гривень. Бензину та дизельного палива продано відповідно 39,6% та 39,1%.

Зауважимо, що продаж інших видів палива став, мабуть, економічно недоцільним, бо більшість АЗС припинило торгівлю ними, а тому інформація набула статусу конфіденційності та не показується у статистичних даних (якщо кількість суб’єктів господарювання менш ніж три, то цифри заборонено публікувати).

Тенденція зниження обсягів продажу на заправках, до прикладу, природного газу яскраво проявилася ще в листопаді минулого року: його реалізували лише 15 тонн, що вп’ятеро менше, ніж у жовтні. Відповідно газові цифри – «засекретилися».

В останній місяць минулого року місяць бензину реалізовано 4,2 тисячі тонн, що на 17,9% більше, ніж у грудні рік тому, дизелю – 4,8 тисячі тонн (зростання на 19,7%). На противагу – пропану та бутану продано 2,6 тисячі тонн (падіння на 17,9%).

Бензин А-92 залишився лідером за обсягом продажу серед бензинів: його реалізовано 50,9%; 46,6% припало на марку А-95, і лише 2,5% – на паливо моторне сумішеве та бензин марки А-98.

Здебільшого автозаправки продавали в пальне у роздріб, який займає понад 85% відсотків обсягу реалізації. Від роздрібного продажу нафтопродуктів і газу на Хмельниччині отримано в грудні 363 мільйони гривень. З цієї суми 152,2 мільйона припадало на продаж бензину, 130,4 мільйона – дизельного палива. Про пропан та бутан, а також газ у грудні неможливо через конфіденційність нічого сказати, але нагадаємо, що в листопаді їх реалізовано: на 84 мільйони гривень – пропану і бутану та лише на 0,3 мільйона – природного скрапленого газу.

В листопаді продаж світлих нафтопродуктів та газу здійснювався на 187 автозаправних станціях, зазначили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області; у тому числі, продаж природного скрапленого газу – на трьох (ще в листопаді – на шести).

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook