Новини
Суспільство

Як вибрати кухонний стіл: поради та рекомендації

Одним із центральних елементів кухні є стіл. Саме за ним збирається вся сім’я для приймання їжі, обговорення новин та подій, які нещодавно відбулися. Він відіграє чисто утилітарну роль, але при виборі потрібно враховувати й те, що стіл повинен вписуватися в загальний інтер’єр приміщення.

Кухонні столи https://www.dybok.com.ua/ua/product/catalog/45 відрізняються за розмірами, матеріалом виготовлення, наявністю додаткових можливостей та ін. Потрібно обов’язково враховувати деякі параметри, щоб вибрати якісні меблі, які будуть служити максимально довго. Розглянемо процес вибору докладніше.

Як визначитися з розміром

Важливо враховувати, скільки людей сидітиме за столом у більшості випадків. Зазвичай сім’я складається з 2–4 осіб. На одного необхідно щонайменше 75 см простору. На сім’ю з чотирьох осіб столик повинен бути не менше ніж 125х75 см. У цьому випадку людей можна розсадити по периметру з кожного боку.

Якщо простір на кухні обмежений, варто придбати розкладну модель. У складеному стані вона займає вдвічі менше місця, а в розкладеному збільшується до потрібних розмірів. Такі столи підходять і для великих компаній. Класична модель 125х75 см перетворюється на стіл розміром 250х150, що дозволяє розміститися за ним вже 6–8 особам.

Матеріали, які використовуються при виготовленні

Для виготовлення столів зазвичай застосовують:

  1. Ламіновану ДСП. Це практичний та недорогий матеріал, який роблять зі стружки та тирси. Зверху його покривають шпоном або тонкою полімерною плівкою. Вони надають матеріалу декоративного вигляду, захищають від вологи.
  2. МДФ. Вважається просунутою альтернативою ЛДСП. Робиться з дрібнодисперсної стружки та термоактивної смоли. Склад перемішується, заливається у форми та спресовується. Зверху плиту покривають полімерною плівкою. МДФ набагато міцніший та красивіший, ніж ЛДСП, та й термін його служби майже вдвічі більший.
  3. Натуральне дерево. Зазвичай його використовують для виготовлення ніжок, каркасу та інших високонавантажених конструкцій. Вважається екологічно чистим, при правильному догляді служить десятиліттями. Ціна на дерево досить висока.

Також для виготовлення кухонних столів можуть застосовуватися інші матеріали. Наприклад, останнім часом стали популярними скляні поверхні, стійки з металу та ін. Вони не тільки красиво виглядають, але й прості в догляді, а також відрізняються тривалим терміном служби.

Де купити

Якщо ви хочете придбати якісні меблі, то рекомендуємо звертатися в інтернет-магазин меблів Dybok.ua. Тут представлені сотні різних видів столів від перевірених виробників. На всю продукцію надається офіційна гарантія та сертифікати відповідності. Також діє послуга доставки на всій території України за допомогою компанії «Нова Пошта».

Якщо вам знадобиться консультація, то менеджери дадуть відповідь на всі наявні питання та допоможуть прийняти правильне рішення. Ціни в Dybok нижчі, ніж у конкурентів, тому що компанія працює безпосередньо з виробниками.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook