Новини
Здоров’я

Лінійний прискорювач за 60 мільйонів для лікування онкохворих презентували у Хмельницькому

Лінійний прискорювач Halcyon вартістю близько 60 мільйонів придбали для лікування онкохворих у Хмельницькому обласному протипухлинному центрі. В Україні таких прискорювачів є 20, з них лише 7 – у державних клініках, решта – у приватних.

Нова апаратура дасть змогу підвести максимально необхідну дозу до пухлини з мінімальним пошкодженням здорових тканин. Це дозволяє отримати найкращий лікувальний ефект, пацієнти швидко можуть повернутися до повноцінного життя та праці, а не лікувати променеві реакції.

За рік за допомогою нового обладнання планується лікувати 1500-1800 пацієнтів, яким показана променева терапія.

Презентували лінійний прискорювач у медичному закладі сьогодні, 4 лютого. У відкритті взяли участь народні депутати від “Слуги Народу” Микола Стефанчук, Володимир Ватрас та Олена Копанчук.

Депутатський корпус партії «Слуга Народу» на Хмельниччині посприяв відкриттю надсучасного обладнання, виділивши близько 9 млн гривень з державного бюджету та близько 32 млн гривень з обласного бюджету.

Запуск такого обладнання виводить боротьбу з онкозахворюваннями на якісно новий рівень. Завдяки цьому проєкту жителі Хмельниччини мають змогу отримати найкращий лікувальний ефект та швидко повернутися до нормального, повноцінного життя та праці, – зазначила Олена Копанчук.

За сприяння народних депутатів «Слуги Народу» від Хмельниччини цей проєкт увійшов до програми «Велике будівництво», що дозволило технічно переоснастити обласний протипухлинний центр і встановити лінійний прискорювач.

Задоволений, що у жителів Хмельницької області та сусідніх областей з’явилася реальна можливість лікувати пухлинні захворювання. Це успішний приклад співпраці депутатів усіх рівнів влади, – додав голова Хмельницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу», нардеп Сергій Мандзій.

Придбали лінійний прискорювач спільнокоштом протипухлинного центру (27 мільйонів) та обласного бюджету (33 мільйони). Встановили його у спеціальному бункері, ремонт якого завершили у грудні минулого року.

За інформацією пресслужби ПП “Слуга народу”

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook