Новини
Погода

Прогноз на 5 лютого: на заході – штормове попередження, на Хмельниччині – сніг з дощем

За прогнозами синоптиків у вихідні ускладнення погодних умов очікується на заході України. Принаймні, у горах буде небезпечно через можливе сходження лавин. Значна сніголавинна небезпека (3 рівень) утримається: на високогір’ї  Закарпатської області, у горах Івано-Франківської та Львівської областей. Помірна сніголавинна небезпека (2 рівень), утримається: у горах Івано-Франківської, Львівської областей та Чернівецької областей. Тож усім, хто поїхав або планує їхати на відпочинок у гори наполегливо радять утриматись від походів на високогір’я.

На Хмельниччині, за інформацією Хмельницького центру з гідрометеорології у суботу, 5 лютого, традиційно буде хмарно з проясненнями, вночі місцями невеликий мокрий сніг, вдень невеликий мокрий сніг з дощем. На дорогах ожеледиця. Вітер західний 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі від 4°морозу до 1° тепла, вдень 0-5° тепла.

За народними прикметами, у минулі часи погоду цього дня передвіщали білки та птахи. Якщо під час морозу білка залишає гніздо і спускається з дерева, слід чекати відлиги. Якщо вранці наші пращури виразно чули крик синиці, то варто готуватися до серйозних морозів.

У Хмельницькому весь день буде хмарно, проясниться тільки ввечері. Удень піде дрібний дощ зі снігом, ближче до вечора він повинен стихнути. Температура повітря вранці -1, вдень +2, ввечері 0.

Ввечері у Кам’янці-Подільському на небі можливі прояснення, але протягом дня погода буде похмурою. Удень піде дрібний дощ, проте ближче до вечора він повинен стихнути. Температура повітря вранці -1, вдень +5, ввечері +2.

У Шепетівці хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ зі снігом, проте ближче до вечора він закінчиться. Температура повітря вранці 0, вдень +2, увечері 0.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook