Новини
Здоров’я

У Славуті в тестовому режимі запрацювала киснева станція

Між будівництвом стаціонарної компресорної та встановленням мобільної станції у Славуті обрали останню. Високопотоковий чистий кисень вона виробляє з повітря. Ще одну станцію аналогічної потужності у міській лікарні планують отримати незабаром, а запустити – до середини березня.

Ми одні з перших запропонували такий варіант, тому що було запропоновано будувати стаціонарну станцію на 1000 літрів, близько 10,5 мільйона обходилося, і споживання електроенергії втричі більше. Наразі це мобільна станція, є два компресори – 30 кіловатів і 22 кіловати. Відповідно, потужності кисню, який виробляється, за нашими розрахунками, достатньо для двох відділень. І наразі ми бачимо результат, – прокоментував міський голова Славути Василь Сидор.

Також він додав, що тепер можна не переживати через можливі перебої з поставками кисню у лікарню та не шукати його по всій Україні.

За допомогою нової станції у лікарні наразі можуть забезпечити постачання кисню у реанімацію, для лікування ковідних хворих. Надалі ж будуть пробувати постачати його і в інші відділення – для забезпечення киснем тих пацієнтів, які потребують кисневої терапії.

Це високопотоковий чистий кисень, 95%. Коли ми переключилися з кріоциліндрів на кисневу станцію, апарати ШВЛ не відчули [змін], всі показники були абсолютно такі самі – контролював усе це лікар-анестезіолог, – зазначив директор КП “Славутська міська лікарня” Леонід Радзивілюк.

Високопотокової кисневої терапії у славутській лікарні наразі потребує 7 пацієнтів в інфекційному відділенні, у ковідній реанімації – 3, у нековідній – 1. Всього ж високопотоковий кисень потрібен 30 пацієнтам. Ті, котрі потребують меншого потоку кисню, отримують його з концентраторів.

Нову кисневу станцію у Славутській тестуватимуть протягом кількох днів. Далі пробуватимуть підключити її й до інших відділень. Другу станцію, яку в лікарні мають незабаром отримати, у медичному закладі зобов’язалися підключити до 15 березня. Обслуговуватиме вона 41 ліжко з хворими.

Це дасть нам можливість мати додаткові резерви, автономно працювати і надавати якісні послуги хворим в разі потреби, – сказав Василь Сидор.

Нагадаємо, на початку поточного року біля одного з відділень лікарні у Славуті встановили вуличний ліфт.

За інформацією пресслужби виконкому Славутської міської ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook