Новини
Культура

Режисер Олег Сенцов привезе у Хмельницький свій новий фільм (ВІДЕО)

Допрем’єрний показ стрічки “Носоріг” за участі творчої групи відбудеться у Хмельницькому наступного тижня. У заході візьмуть участь сценарист та режисер фільм Олег Сенцов та продюсер Денис Іванов. Глядачам обіцяють чимало позитивних емоцій та автографсесію.

“Носоріг / Rhino” – український художній фільм режисера Олега Сенцова знятий у 2021 році у ко-продукції України, Польщі та Німеччини. Світова прем’єра фільму відбулася 9 вересня 2021 року у конкурсній програмі Orizzonti / Горизонти 78-го Венеційського кінофестивалю.

Як повідомили на сторінці у фейсбук кінотеатру WoodMall Cinema, фільм “Носоріг” вже встиг отримав перемогу на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі в категорії “Найкращий фільм” та “Найкращий актор”.

Історія фільму розгортається у 1990-ті в Україні. Головний герой — бандит на прізвисько Носоріг – втрапляє у лещата українського кримінального світу 1990-их та починає свій кривавий шлях, що приводить його зовсім не туди, куди він очікував.

Допрем’єрний показ стрічки, який влаштовують за сприяння Хмельницької кінокомісії, відбудеться 11 лютого о 17:30 в кінотеатрі WoodMall Cinema (вул. Трудова, 6а).

Організатори обіцяють глядачам смачну каву, фотосесію, спільний допрем’єрний перегляд фільму, обговорення та запитання, автографсесію, безліч крутих емоцій.

Довідка: Олег Сенцов (народився 13 липня 1976 року, Сімферополь, Кримська область, Українська РСР) – український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст. Генеральний директор кінокомпанії «Край Кінема». Лауреат Премії Сахарова за свободу думки Європарламенту (2018) та Національної премії України імені Тараса Шевченка (2016).

10 травня 2014 року співробітники російських окупаційних силових структур затримали Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чірнія та Олександра Кольченка в Сімферополі. Їм було пред’явлено звинувачення у підготовці терористичного акту. За інформацією спецслужби, затримані готувалися «у складі терористичної організації до здійснення вибухів у ніч на 9 травня 2014 року саморобних вибухових пристроїв біля меморіалу „Вічного вогню“ і пам’ятника Леніну в Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації „Русская община Крыма“ та представництва партії Єдина Росія в Сімферополі 14 і 18 квітня 2014 року». У політичному ув’язненні Олег Сенцов провів понад 5 років.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook