Новини
Офіційно

Місцеві бюджети Хмельниччини отримали в січні 700 мільйонів гривень податків

Упродовж січня 2022 року до місцевих бюджетів Хмельниччини спрямовано 698,1 мільйона гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Хмельницькій області. 

Це на 85 мільйонів гривень більше проти попереднього фінансового року. Сума отриманих громадами податкових надходжень на 14 відсотків перевищує показники 2021 року.

На думку податківців, серед головних чинників, що сприяють росту податкових доходів громад, – заходи з легалізації робочих місць, впорядкування земельних відносин та офіційна реєстрація бізнес-проєктів. Важливо, що саме зараз  держава запропонувала  прийнятний механізм одноразового декларування активів, що придбані за неоподатковані в минулому доходи.

Громадяни, котрі в минулі податкові періоди придбали нерухомість, землю чи інші активи за кошти, з яких не сплачено податки, можуть скористатися правом на податкову амністію, – нагадують у податківців.

Зокрема, до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Звертаємо увагу, що з 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами за 2021 рік. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік за  новою формою  зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2022 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

За інформацією ДПС у Хмельницькій області

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook