Новини
Суспільство

Хмельницький міський голова – у п’ятірці лідерів за рівнем зарплати за рік

За 12 місяців минулого року Хмельницький міський голова Олександр Симчишин заробив понад 900 тисяч гривень на своїй посаді. За даними аналітики ГО “Антикорупційний штаб” це п’ята позиція у рейтингу зарплат міських голів. На цій же позиції очільник Хмельницької громади і за рівнем отриманих премій протягом року.

Дані про отримані зарплати міських голів можна побачити в їхніх деклараціях, а от даних про преміювання там немає, зазначають у громадській організації. Саме тому там підготували аналітичний огляд заробітків міських голів усіх обласних центрів України.

Збирали інформацію за допомогою інформаційних запитів, які надсилали в органи місцевого самоврядування.

Більшість міських рад відповіли протягом 5 днів, іншим знадобилось 20 днів для обробки інформації. Івано-Франківська міська рада відповіді не надала, хоча ми писали на електронну пошту, зазначену на офіційному сайті. А у Харківській міській раді нам на шести сторінках відповіли, що зарплату міського голови не нададуть, – повідомили у пресслужбі ГО “Антикорупційний штаб”.

Також зазначили, що під час підготовки рейтингу не враховували копійки, заокруглюючи суми. Проте на загальну картину це не вплинуло.

Відповідно до зібраних даних у рейтингу зарплат міських голів Олександр Симчишин посідає 5 сходинку з сумою у 910 544 гривні. Дорожче обійшлися бюджетам громад міські голови Запоріжжя (1 523 010), Тернополя (1 354 764), Луцька (1 137 423) та Черкас (998 156). При цьому, як зазначають укладачі рейтингу, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк пішов з посади 30 вересня 2021 року, тож понад півтора мільйона гривень (найбільше за усіх своїх колег) він заробив лише за 9 місяців.

Щодо преміювання, то Хмельницький міський голова не відзначився ні скромністю, як його колеги з Херсона, Одеси, Житомира та Києва, які протягом року не отримували доплат жодного разу, ні надмірними апетитами, як міські голови Запоріжжя (знову), Луцька та Рівного. І з загальною сумою премій 340 тисяч гривень, отриманих протягом року, Олександр Сергійович посідає ту саму 5 сходинку у рейтингу.

Нагадаємо, понад 90% бюджету-2022 у Хмельницькому витратять на зарплати та енергоносії

За інформацією ГО Антикорупційний штаб

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook