Новини
Інфраструктура

Закриття відділень пошти в селах обговорили в Хмельницькій облраді

Днями голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк зустрілась з керівником Хмельницького дирекції АТ «Укрпошта» Миколою Громовим.

Під час зустрічі було обговорено недопущення закриття стаціонарних відділень поштового зв´язку Укрпошти та можливі шляхи співпраці безпосередньо з територіальними громадами.

За словами Миколи Громова, скорочення стаціонарних поштових відділень та запровадження пересувних – це частина загальноукраїнської реформи поштового зв’язку. Закриття пошти в малих селах зумовлене:

  • падінням обсягів основних послуг та низьким навантаженням персоналу,
  • скороченням населення в сільській місцевості, що ускладнює працевлаштування кваліфікованого персоналу,
  • значною збитковістю більшості сільських відділень, зношеністю та незадовільним станом приміщень ВПЗ, що потребують суттєвих інвестицій в ремонт та переоснащення.

Наразі, мешканцям 1451 населеного пункту Хмельницької області послуги поштового зв´язку надаються 484 стаціонарними та 47 пересувними відділеннями поштового зв´язку, що обслуговують мешканців 309 населених пунктів Шепетівського району та 177 населених пунктів Хмельницького району.

У свою чергу Віолета Лабазюк зазначила, що депутатський корпус обласної ради не може залишатися осторонь проблем, які виникли у процесі закриття стаціонарних поштових відділень «УКРПОШТИ». Тому на пленарному засіданні сьомої сесії обласної ради  22 грудня 2021 року було прийнято «Звернення депутатів Хмельницької обласної ради до Президента України та Голови Верховної Ради України щодо недопущення закриття стаціонарних поштових відділень «УКРПОШТИ».

У зверненні депутати стурбовані не лише долею відділень та листонош, а й пенсіонерів, які користуються послугами пошти:

“Люди похилого віку, не лише в нашій області, а й по всій Україні, збентежені тим, що не зможуть отримати пенсії, оплатити комунальні послуги. Їм зручно працювати із листоношами, які приносять пенсію додому та одразу дають квитанцію про оплату. Крім того, у поштарів можна було придбати друковану періодику тощо, – сказано у зверненні, – Дуже прикро, що «Укрпошта» вирішила закрити відділення у селах, де менше 1 200 жителів, посилаючись на те, що платежі можна здійснювати через Інтернет. Справа у тому, що старші люди не вміють користуватися Інтернетом, він не скрізь є і не всі пенсіонери мають сучасні мобільні телефони із можливістю завантажувати додатки”.

Зауважимо, що з нагальними питаннями щодо роботи пересувних відділень мешканці області  можуть звертатися до Хмельницької дирекції за телефоном у 050-375-01-26, також у форматі Viber і Telegram можна надіслати повідомлення з наявною проблемою.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook