Новини
Здоров’я

Нові кисневі станції: які лікарні Хмельниччини їх отримають

У медичних закладах Хмельницької області продовжується встановлення кисневих станцій. Загалом для області було передбачено 28 млн грн. державної субвенції на закупівлю станцій.

Першу напередодні нового року встановили у Красилові, а вже учора, 10 лютого, одну з найпотужніших привезли до Хмельницької міської лікарні. Медзаклад надає стаціонарну допомогу хворим з COVID-19. Наразі тут розгорнуто 300 ліжок для таких пацієнтів.

“Це станція контейнерного типу вартістю 8,3 млн грн. Її потужність складає 968 л/хв, тобто вона може одночасно забезпечити потребу у кисневій підтримці понад 100 хворих”, – розповіли в ОДА.

Окрім Хмельницького та Красилова, такі кисневі станції отримають Городок, Дунаївці та Кам’янець-Подільський. Ще 2 млн грн з цих коштів направлено в рамках співфінансування на придбання станції у Славуті.

Та це не єдині лікарні, які отримають необхідний генератор кисню. У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що наприкінці минулого року для Хмельниччини закуплено 15 кисневих станцій, які встановлять у Волочиську, Слобідці-Кульчиєвецькій, Білогір’ї, Віньківцях, Деражні, Летичеві, Старокостянтинові, Теофіполі, Чемерівцях, Полонному та Славуті, а також у Хмельницькому отримає районна лікарня, міський перинатальний центр та госпіталь ветеранів війни. Монтаж станцій планують на лютий-березень цього року.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook