Новини
Здоров’я

Рівень захворюваності на COVID-19 на Хмельниччині критично високий

Станом на сьогодні, 13 лютого, за даними Міністерства охорони здоров’я у Хмельницькій області зафіксовано найвищий рівень захворюваності на коронавірус не лише у порівнянні з іншими областями, а й в цілому по Україні. При допустимому показнику 75 осіб на 100 тисяч населення на Хмельниччині він становить 2078 осіб, що майже у 28 разів вище норми.

Протягом тижня в області щодня фіксували близько 2 тисяч нових лабораторно підтверджених випадків захворювання. За останні дві доби, за даними Хмельницької ОДА, додалося загалом 3 232 нові випадки (відповідно, 1813 та 1419). Через ускладнення, спричинені захворюванням, померли 16 осіб. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає станом на 13 лютого становить 45,2%. В лікарнях перебувають 1326 хворих, 120 – з підозрою.

Зважаючи на ситуацію з поширенням хвороби на теренах області, у Хмельницькій ОДА роботодавцям у сфері некритичної інфраструктури рекомендували по можливості перевести працівників на дистанційний режим роботи. Разом з тим, в кінці робочого тижня рішенням Хмельницького міського оперативного штабу з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції було прийняте рішення, попри входження області в “червону” зоні з 11 лютого, вивести з дистанційного навчання школярів Хмельницької громади у понеділок, 14 лютого. Підставою назвали стійку тенденцію до зменшення кількості захворювань серед школярів. Таке рішення викликало хвилю незадоволення серед хмельничан, які вважають не зовсім правильним таке рішення та побоюються нового сплеску захворювання, щойно діти знову підуть до школи.

В інших громадах області вирішили не поспішати та продовжити дистанційне навчання: у Кам’янець-Подільській та Волочиській – до 20 лютого, у Шепетівській – до 25 лютого. У Старокостянтинівській – також продовжили, не уточнивши, на який термін.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook