Новини
Політика

Депутати Хмельницької обласної ради виділили додаткове фінансування на потреби територіальної оборони

Сьогодні, 15 лютого,  відбулася позачергова Хмельницької обласної ради, на якій розглянули питання виділення з обласного бюджету додаткових коштів на формування підрозділів територіальної оборони та зміцнення спроможності цивільного захисту населення в області.

На засідання запросили голів територіальних громад області та представників силових структур.

Сесія розпочалась із запізненням. Як зазначали в кулуарах, на колегії депутати не могли дійти згоди щодо декількох звернень до вищого керівництва держави. Представники фракцій намагались внести їх у порядок денний «з голосу», але колеги їх не підтримали. Отож, попередньо оголошений порядок денний не змінився.

Спершу депутати прийняли обласну програму «Територіальна оборона на 2022-2024 роки». Вона передбачає низку заходів, спрямованих на підтримання боєготовності та ефективне виконання завдань за призначенням частинами та підрозділами територіальної оборони Хмельницької області, у тому числі шляхом їх оснащення засобами зв’язку, облаштування кімнат зберігання зброї, чергових частин, кімнат інформаційно-телекомунікаційних відділів, кімнат режимно-секретного органу, необхідним обладнанням та інвентарем, предметами військового майна і спорядження. З обласного бюджету на реалізацію програми депутати виділили 2,9 мільйона гривень.

Також обласна рада внесла змін до цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Хмельницькій області на 2019-2023 роки. На виконання заходів цієї програми обласні обранці виділили  1,905 мільйона гривень. Кошти підуть на забезпечення функціонування сховищ, закупівлю обладнання, ремонт та забезпечення доступу осіб з інвалідністю до захисних споруд цивільного захисту.  

Разом з тим, депутати рекомендували обласній державній адміністрації внести зміни до програми:  

  • передбачити фінансування на 2022 рік  у розмірі 100 тисяч гривень – на заходи з організації навчання населення правил безпеки життєдіяльності та дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій;
  • виділити 4 мільйони гривень на проведення модернізації системи оповіщення;
  • передбачити фінансування на облаштування місць для тимчасового перебування осіб з окупованих територій.

У третьому питанні порядку денного депутати затвердили необхідні зміни до обласного бюджету.

На думку обласних обранців, виконання заходів цих програм дозволить підвищити обороноздатність держави; забезпечити підсилення охорони важливих об’єктів; підтримувати безпеку і правопорядок на території області, а також сприяти захисту населення в разі надзвичайних ситуацій.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook