Новини
Суспільство

Ритуальні послуги на Хмельниччині подорожчали на чверть

В січні інфляція на Поділлі становила 1,1%. Швидшими темпами цьогоріч зростали тарифи на водопостачання та каналізацію: на 7,8% та 5,9% відповідно. Найбільше подорожчали, за даними статистики, ритуальні послуги.

Продукти з початку року загалом стали дорожчими на 2,1%. Причому найбільше подорожчали овочі – на чверть.  Не так суттєво – в межах до п’яти відсотків – підвищились ціни на яловичину, м’ясо птиці, сало, яйця, кондитерські вироби з борошна, хліб, масло, фрукти. Менш ніж на відсоток зросли ціни на сири, рибу та продукти з риби, сметану, безалкогольні напої, кондитерські вироби з цукру, свинину.

Варто зазначити, що деякі продукти стали коштувати менше: соняшникова олія, цукор, рис, маргарин, кисломолочна продукція, макаронні вироби, молоко, продукти переробки зернових подешевшали в перший місяць року.

Певне зростання цін на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зумовлено, як вже йшлося, підвищенням тарифів на водопостачання та каналізацію. Крім того, подорожчали оренда житла, плата за власне житло, матеріали для утримання та ремонту житла. Водночас на сім відсотків подешевшали послуги з розподілу природного газу.

З інших товарів та послуг найбільше – на 27,4% – підвищились ціни на ритуальні послуги, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook