Новини
Суспільство

Поліція Хмельниччини перейшла на посилений режим несення служби

В Головному управлінні Нацполіції Хмельницької області пояснили, що передбачає посилений режим несення служби. Насамперед  йдеться про збільшення  кількості патрулів, які забезпечують  публічну безпеку та порядок на вулицях, розгортання ситуаційного центру, який цілодобово моніторить оперативну обстановку в країні й області.

А також про посилену увагу  до об’єктів критичної інфраструктури Хмельниччини, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Йдеться про будівлі органів влади й самоврядування, важливі об’єкти для життєдіяльності міст і сіл. По області таких близько сотні. Ситуаційний центр, де цілодобово моніторять ситуацію, розташований у приміщенні Головного  управління Нацполіції. При такому режимі несення служби працівники поліції відкликаються з відпусток, вони не можуть залишати межі Хмельницького гарнізону без відома керівництва й мають бути в зоні досяжності, щоб в разі потреби швидко зібратися, – прокоментувала начальниця сектору комунікації Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області Інна Глега.

На скільки збільшена кількість особового складу для патрулювання – такі дані в Нацполіції не розголошують. Водночас підкреслюють: посилений режим несення служби – це відпрацьований для поліції механізм.

Загалом ми працюємо у звичному режимі. Просто працівники розуміють, що вони мають попереджати про своє пересування навіть у вихідні дні й бути готовими швидко зібратися по тривозі. За таким же принципом все відбувається під час масових заходів, новорічних свят. Ніяких нехарактерних правопорушень наразі не виявлено. До патрулювання залучається патрульна поліція, їхні групи реагування та нацгвардійці, – додала Інна Глега.

Попередньо такий режим триватиме до 19 лютого.

Автор: Світлана Русіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook