Новини
Суспільство

Закупівлю кисню для лікарні на Хмельниччині оскаржують через відсутність документів

Інформацію про порушення, виявлені під час придбання медичного кисню для Дунаєвецької лікарні, поширили на сторінці ГО “Центр протидії корупції”. Як зазначено у повідомленні, йдеться про закупівлю на суму у понад 400 тисяч гривень. За невиконання вимог закону посадовим особам, які провели процедуру закупівлі з порушеннями, загрожує адміністративна відповідальність.

До Державної аудиторської служби ГО “Центр протидії корупції” звернулася щодо закупівлі медичного кисню Дунаєвецькою багатопрофільною лікарнею. Причина звернення – проведення процедури закупівлі без оприлюднення договору.

Закупівля була здійснена 19 січня 2022 року Комунальним некомерційним підприємство “Дунаєвецька багатопрофільна лікарня” Хмельницької області. Придбано було медичний кисень на загальну суму 432 000 грн. Договір про закупівлю укладено з ТОВ «Проскурівтехгаз».

Кисень придбали в рамках закупівель для боротьби з коронавірусною хворобою, тобто без використання електронної системи закупівель.

Однак, профільний закон вимагає опублікування договору із додатками до нього на веб-порталі “Прозорро” в таких випадках. Як вбачається зі сторінки закупівлі на “Прозорро”, посадовці лікарні відповідних документів не оприлюднили. У розділі “Укладений договір” наявний лише один файл електронно-цифрового підпису/кваліфікованого електронного підпису “sign.p7s”,йдеться в інформації громадської організації.

За неоприлюднення інформації щодо закупівель передбачена адміністративна відповідальність за статтею 164-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На день написання звернення договір з додатками до вказаної закупівлі так і не було оприлюднено, – зазначили у ГО.

Нагадаємо, для медичних закладів Хмельниччини мають закупити 15 кисневих станцій, які дозволять отримувати необхідний кисень на території лікарень. Першу кисневу станцію контейнерного типу вже доставили у лікарню в Волочиську.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook