Новини
Здоров’я

Нові ліки від COVID-19 до Хмельниччини ще не доїхали

Частину препарату “Молнупіравір”, який отримала Україна, вже розподілили по регіонах. За допомогою сервісу «Є ліки» мешканці Хмельниччини можуть дізнатися, коли нові ліки від коронавірусу з’являться у закладах охорони здоров’я, де вони лікуються. Поки що новий препарат отримали лише у декількох областях. Хмельниччини у цьому переліку немає. Тим часом темпи поширення захворювання на теренах області не зменшуються. Лише протягом цього тижня було підтверджено понад 5 тисяч нових випадків хвороби серед подолян.

Як повідомили у пресслужбі Хмельницької ОДА, всього Україна отримала 135 тисяч курсів препарату «Молнупіравір» для лікування COVID-19. З них 60 тисяч вже розподілили в регіони. Препарат заборонений для продажу в аптеках, його можуть призначати лише лікарі для пацієнтів з груп ризику:

  • літнім людям;
  • людям з ожирінням;
  • людям з хворобами серцево-судинної системи;
  • людям з діабетом.

Призначають «Молнупіравір» для запобігання переходу від легкого перебігу хвороби до середнього чи тяжкого та зменшення ймовірності госпіталізації чи смерті.

Дізнатися, чи забезпечений «Молнупіравіром» заклад охорони здоров’я, у якому ви лікуєтеся, можна за посиланням.

З понеділка, 21 лютого, ще у двох громадах Хмельниччині відновлюється очне навчання у школах. Таке рішення прийняли місцеві комісії з ТЕБ і НС у Старокостянтинові та Кам’янці-Подільському. Причиною прийняття такого рішення назвали зменшення кількості хворих дітей та педагогів у громадах.

За минулу добу на Хмельниччині зробили 1853 щеплення від COVID-19. Всього від початку вакцинальної кампанії медпрацівники зробили 924341 щеплення. Двома дозами щеплено 442596 осіб, бустерною дозою – 11516 осіб, а додатковою дозою вакцини – 406 осіб.

Станом на 18 лютого в області зареєстровано 196 741 випадок COVID-19. За добу виявлено 1354 нові випадки захворювання:

  • 900 – Хмельницький район
  • 180 – Шепетівський район
  • 274 – Кам’янець-Подільський район

На лікуванні перебуває 31180 осіб, з них 29874 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 43,3%. В лікарнях перебувають 1306 хворих, 89 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 3637. Зареєстровано 9 летальних випадків:

  • 7 – Хмельницький район
  • 2 – Кам’янець-Подільський район

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook