Новини
Погода

Прогноз на 19 лютого: на Хмельниччині – поривчастий вітер та мокрий сніг

Про погіршення погодних умов на території Хмельниччини та всієї України повідомили в Українському гідрометеорологічному центрі. Зазначається, що 19 лютого вночі та вранці у західних та більшості північних областей, вдень на більшій частині території країни пориви вітру 15-20 м/с. Рівень небезпеки перший, жовтий.

За інформацією Хмельницького центру з гідрометеорології в області у суботу, 19 лютого, буде хмарно з проясненнями, невеликий дощ, вночі з мокрим снігом. Вночі та вранці на дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом вдень на західний 7-12 м/с, пориви 15-20. Температура повітря вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 5-10° тепла.

19 лютого вшановується пам’ять преподобного Вуколи Смирнського. Морози цього дня обіцяють бурхливу весну і сухе спекотне літо. А на морози вказувала вода у криницях: якщо вона підіймається, то слід чекати морозної погоди. Також холоди передвіщав північний вітер і зозуля, яка кує на сухому дереві.

У Хмельницькому – похмура погода, проясниться тільки ввечері. Вночі йтиме дощ, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися. Температура повітря вранці +2, вдень +7, ввечері +5.

У Кам’янці-Подільському сонце буде рідко з’являтися з-за хмар. Вранці продовжиться нічний дрібний дощ, але ближче до середини дня він повинен закінчитися. Температура повітря вранці +2, вдень +9, ввечері +6.

Похмура погода буде триматися у Шепетівці не весь день – ввечері небо стане чистим та ясним. Нічний дощ вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися. Температура повітря вранці +2, вдень +4, увечері +2.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook