Новини
Здоров’я

Волочиський центр екстреної медичної допомоги отримав нову карету «швидкої»

Киснева станція, ремонт дитячого відділення та страховки медикам. Голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк відвідала Волочиську багатопрофільну лікарню.

Будівля дитячого відділення медичного закладу введена у дію майже 40 років тому. Відтак, потребувала ремонту та негайного вирішення питання з енергозбереженням. Торік на капітальний ремонт її фасадів з обласного бюджету виділили 3 мільйони гривень.

Як розповів головний лікар Віктор Чубар, за ці кошти вдалося замінити вікна і двері та утеплити приміщення. Завдяки цьому не лише умови перебування пацієнтів покращилися, але вдалося на третину зменшити витрати теплової енергії. Щоби завершити усі ремонтні роботи, медзакладу потрібно ще майже 2 мільйони гривень. 

Цю суму, запевнила Віолета Лабазюк, спрямують із бюджету області уже під час черговій сесії обласної ради, щоби до 90-річчя, яке цьогоріч буде святкувати медичний заклад, даний корпус було повністю оновлено разом із благоустроєм прилеглої території.
Перебуваючи у медзакладі, голова облради також ознайомилася з умовами перебування та лікування пацієнтів у реанімаційному відділенні та відділенні екстреної меддопомоги.

На сьогодні у Волочиській лікарні працюють 83 медики, 168 – медичного персоналу та 99 – молодшого персоналу. Ця лікарня є опорною. Тому цілком логічним було встановити тут нову кисневу станцію. Її закупили коштом державної субвенції і спільно із народним депутатом Сергієм Лабазюком. Кисневу станцію OxyFresh доставили у лікарню якраз напередодні візиту посадовиці. До слова, це перша із 15 станцій, які мають отримати опорні лікарні Хмельницької області.

Волочиська багатопрофільна лікарня розрахована на 100 стаціонарних ліжок для хворих на СOVID-19. Натепер більша їхня частина зайнята кисневозалежними пацієнтами. 

Медиків області, які працюють із «ковідними» хворими, убезпечують на випадок, якщо ті захворіють на коронавірусну інфекцію. Торік, з ініціативи очільниці дипкорпусу краю та за кошти благодійного фонду, було застраховано 2 з половиною тисячі лікарів. Вартість страхових полісів склала понад 750 тисяч гривень.

Цього разу страхові сертифікати отримали ще 20 медпрацівників Волочиської лікарні, які щодня ризикують інфікуватися на COVID-19. 

Я хочу подякувати кожному з вас за невтомну працю, щоденну боротьбу та щоденні ризики, – звернулась Віолета Лабазюк  до присутніх у актовій залі медиків. – Сподіваюсь, що ці страхові поліси допоможуть вам відчувати себе захищеними. При цьому щиро бажаю, щоби вам не довелося ними скористатися.

Приємним сюрпризом для працівників Волочиського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф став новий автомобіль «швидкої допомоги» Volkswagen Crafter типу «В». Вартість автівки склала майже 2 з половиною мільйони гривень. Машина обладнана усіма необхідними засобами задля порятунку людей в екстрених ситуаціях.

«Нові «швидкі» – це врятовані людські життя та можливість надавати допомогу пацієнтам вчасно, не втрачаючи жодної дорогоцінної хвилини, – підкреслила голова обласної ради.

До слова, торік територіальні громади області отримали 31 автомобіль «швидкої» для структурних підрозділів Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook