Новини
Погода

Прогноз на 22 лютого: на Хмельниччині знову зміниться погода

Теплі дні прогнозують синоптики у вівторок та п’ятницю. Решту тижня погода буде мінливою, більше схожою на зимову. Вночі можливі приморозки, проте всі дні температура повітря буде «плюсова». Атмосферний фронт, який проходитиме через територію України, «протягне» через західні області опади – дощі та мокрий сніг.

За інформацією Хмельницького центру з гідрометеорології в області у вівторок, 22 лютого, буде хмарно з проясненнями, вночі  невеликий дощ, вдень без опадів. Вітер західний  5-10 м/с. Температура повітря вночі 0-5° тепла, вдень 6-11° тепла.

22 лютого у народі називається Никифор-Панкрати. З цього дня сильний мороз найчастіше буває лише вночі. Була традиція на Никифора збирати різне насіння, виставляти його на три ранкові зорі на мороз і після відкладати зерна до посівної. Вважалося, що тоді рослини стійкіші до температурних коливань.

У Хмельницькому протягом усього дня погода буде похмурою. Уночі можливий дрібний дощ. Вранці він стихне, більше цього дня опадів не буде. Температура повітря вранці +2, вдень +7, ввечері +4.

До вечора хмари, що панували в небі у Кам’янці-Подільському весь день, заберуться геть. Уночі йтиме дрібний дощ. Вранці розпогодиться, та більше цього дня опадів не передбачається. Температура повітря вранці +3, вдень +9, ввечері +5.

Ранок та день у Шепетівці будуть хмарними, тільки вечір порадує нас ясним небом. Без опадів. Температура повітря вранці +1, вдень +6, увечері +3.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook