Новини
Суспільство

Виробництво молока та яєць на Хмельниччині зростає

У січні валовий надій молока в області становив 40 тисяч тонн, що на 2,8% більше, ніж торік у першому місяці. Після минулорічного падіння виробництва на початку поточного року, як бачимо, зафіксоване зростання.

Цьогорічне збільшення показників досягнуте виключно за рахунок агробізнесу. Господарства населення надоїли 22,8 тисячі тонн (падіння на 0,4%), сільгосппідприємства – 17,2 тисячі тонн (зростання на 7,5%). Як завжди, серед агропідприємств упевнено лідирує Хмельницький район: надоєно майже 11 тисяч тонн. Причому район – єдиний в області, що демонструє зростання – на 12,5%.

Два інші райони спрацювали в мінус, причому бізнес Кам’янець-Подільського району працював з падінням на 29,1%, отримавши лише близько однієї тисячі тонн молока. Компанії Шепетівського району назбирали менше 4 тисяч тонн, падіння – на одну п’яту.

До речі, протягом останнього десятиліття надої молока в області поступово зростали. Якщо в 2010-му агрофірми отримали 102,3 тисячі тонн продукту, то в 2015-му вже 152,6 тисячі тонн, а в 2019-му – 174,6 тисячі тонн. Лише торік показники дещо зменшилися. У виробництві яєць, як і в молочній галузі, маємо невеличке зростання й. В січні агропідприємства області отримали 62,1 мільйона яєць, що на 5,8% більше, ніж торік. Господарства населення зібрали 6,5 мільйона штук, що відповідає показнику минулого року. Разом уся агрогалузь Поділля отримала 68,6 мільйона, що на 5,2% більше, ніж у на початку минулого року, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook