Новини
Кримінал

Директора хмельницького “Новатора” відправили під домашній арешт

Керівника підприємства, що входить до Державного концерну “Укроборонпром”, підозрюють у бездіяльності, яка полягає у порушенні правил обліку прекурсорів. За рішенням суду Олексій Свистунов протягом двох місяців перебуватиме під нічним домашнім арештом. Клопотання поліції про відсторонення директор “Новатора” від посади суд відхилив.

Згідно з даними досудового розслідування протягом 8 місяців (з середини 2020 року до лютого 2021 року) на підприємстві не проводилися щоквартальні інвентаризації прекурсорів зі складанням балансу ТМЦ та не вносилися записи до журналу обліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Останній запис було зроблено наприкінці грудня 2019 року. В записі йшлося, що залишок сірчаної кислоти на підприємстві – нульовий.

Разом з тим, небезпечна речовина на підприємстві була. Адже саме 37,83 літра кислоти поцупили в цей період з заводу корегувальник з водієм. Вкрадене продали, а виручені кошти – 1200 гривень – поділили.

Відтак директора підприємства Олексія Свистунова підозрюють у бездіяльності, яка призвела до кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 320 Кримінального кодексу України. Протягом двох місяців він перебуватиме під нічним домашнім арештом та матиме низку передбачених законом зобов’язань.

Разом з тим, суд не почув від слідчого та прокурора достатніх аргументів, які би дозволили відсторонити директора підприємства від займаної посади. Відтак клопотання поліції відхилив.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook