Новини
Суспільство

У Хмельницькому утворили черги біля банкоматів та на заправках (ФОТО, ВІДЕО)

Ранок для хмельничан почався з тривожних новин, тож, схоже, аби самозаспокоїтися, мешканці міста вдалися до улюбленого заняття – стояння у чергах. Попри те, що у Хмельницькому ситуація контрольована, хмельничани вирішили про всяк випадок заправити автомобілі, зняти трохи грошей у банкоматах, закупитися ліками та продуктами.

Фото скупчень людей біля банкоматів, на заправках та біля аптек поширюють у соцмережах. Попри заклики та прохання не створювати паніки та ажіотажу, хмельничани утворили черги з десятків людей та автомобілів, частково подекуди заблокувавши рух транспорту у місті.

Принаймні, так пишуть у соцмережах. Більш холоднокровні хмельничани зазначають, що гроші в банкоматах можна буде зняти і завтра, але без черг.

Чималі черги до банкоматів помітили в різних мікрорайонах міста.

Про роботу банківської системи розповів сьогодні під час брифінгу Голова Національного банку України Крило Шевченко. Він, зокрема, зазначив, що “банки продовжують роботу з урахуванням обмежень, які необхідно забезпечити для того, щоб життя та здоров’я людей було забезпечено”.

Ми не обмежуємо жодних безготівкових операцій. Обмежуємо зняття готівки з рахунку клієнта в обсязі 100 тисяч гривень в день. Це не враховуючи виплати заробітної плати та соціальних виплат. Також забороняємо видачу готівки, коштів з рахунків клієнтів в іноземній валюті, крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів або завдань уряду. Платежі уряду України здійснюються без обмежень згідно з законодавством про особливий період. Банкомати підкріплюються готівкою без обмежень. Національний банк забезпечує банківську систему готівкою без обмежень.

Черги біля заправок хмельничани побачили ще о 7 ранку.

Черга в дві полоси аж до Лісових Гринівців, – писали у соцмережах хмельничани, які спостерігали за автовласниками.

Активно взялися хмельничани купувати продукти у супермаркетах та на продуктовому ринку – традиційний набір: крупи, соняшникову олію, консерви та туалетний папір.

Власне, така ситуація спостерігається не лише у Хмельницькому, а й у багатьох містах області. І не лише у нас. Черги до банкоматів вишикувалися до прикладу, у деяких містах Росії та Білорусі. Щоправда, там готівка у банкоматах вже закінчується, пишуть місцеві.

Зранку до громади звернувся Хмельницький міський голова.

У місті ситуація контрольована. Вся комунальна інфраструктура, транспорт, усі комунальні служби міста працюють. Всі навчальні заклади переведено у дистанційний режим роботи заради безпеки мешканців. Міська рада і штаб з надзвичайних ситуацій працює у посиленому режимі,наголосив мер та закликав зберігати спокій та холодний розум.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook