Новини
Суспільство

Волонтери Хмельниччини об’єдналися задля захисту держави

Сьогодні у Хмельницькому відбулась пресконференція представників громадських організацій, за участі активістів, ветеранів та ветеранок, медиків. Волонтери об’єднались в групу «Захист» з метою допомоги українській армії, територіальній обороні, акумулювати спільні зусилля задля оборони держави.

Активісти наголошують, що не потрібно панікувати, але холодний розум і злагоджені дії зможуть допомогти у складній ситуації.

Наразі волонтери збирають допомогу від населення: продукти, ліки, будівельні матеріали, засоби гігієни та предмети першої необхідності. Також наразі є потреба у наволочках та простирадлах. Детальний список необхідних речей на фото:

Працює група «Захист» у Хмельницькому за адресою вулиця Кам’янецька, буд.76 (приміщення старого пологового будинку), вхід з двору.

Сюди можна приносити допомогу для військових та переселенців. Також тут щоденно з 9:00 до 21:00 волонтерська група «Маскути» плете захисні сітки для військових та закликає хмельничан приєднуватися до цієї вкрай необхідної справи.

Про всю діяльність об’єднання можна буде дізнатись у мережі Фейсбук на сторінці «Захист – волонтерське об’єднання». Наразі на сторінці можна знайти дві гугл-форми: одна – якщо ви потребуєте тимчасового прихистку у безпечному місці, інша – якщо можете надати такий притулок. Також, написавши адміністратору, можна зареєструватись на безплатний експрес-курс з невідкладної медичної допомоги.

Волонтери вкотре повторюють – не піддаватись паніці, слідкувати за офіційними джерелами інформації та готові надавати допомогу всім, хто цього потребує.

Повне відео пресконференції:

Нагадаємо, у Хмельницькому для потреб поранених збирають донорську кров.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook