Новини
Здоров’я

Віолета Лабазюк: «В області створюють Перший добровольчий шпиталь, а комунальні заклади підготували для прийому біженців»

Другу добу в Україні триває війна через вторгнення на нашу територію російського агресора. Наразі ситуація на Хмельниччині спокійна і контрольована. Обласна рада підготувала майнові комплекси задля того, щоби розміщувати у них біженців з інших областей.

В усіх приміщеннях забезпечені належні умови для перебування там людей різного віку, є потрібний обсяг предметів першої необхідності.

Ми усвідомлюємо, у який час живемо. На жаль, Хмельниччина з перших днів війни втрачає своїх синів. Це – молоді хлопці, цвіт нашої нації, які поклали свої голови, захищаючи рідну землю, – говорить голова обласної ради Віолета Лабазюк. – Із життя ідуть найкращі, наші мужні воїни. Ми щиро співчуваємо їхнім родинам. Співчуття і доземний уклін батькам, які виховали справжніх Героїв!»

Уже відзавтра на базі Хмельницького обласного театру ляльок планують розпочати роботу Першого добровольчого мобільного шпиталю. У приміщенні обласного центру культури та мистецтв відкриється Волонтерський центр для збору необхідних речей і провізії на підтримку нашої армії.

Хмельницький обласний центр служби крові допоки призупинив приймати донорську кров. Лише за перший день війни, 24 лютого, в центрі прийняли до 200 донорів. Колектив усю ніч обстежував та обробляв отриманий матеріал.

Я щиро дякую волонтерам та свідомим подолянам за небайдужість до подій, які ми сьогодні переживаємо з вами, – звернулася до жителів області Віолета Лабазюк. – Наразі я тримаю зв’язок із громадами, де формуються підрозділи територіальної оборони. Разом – до перемоги! Нехай Бог оберігає наших мужніх армійців!

Нагадаємо, у зв’язку із воєнним станом, у Хмельницькій області введено комендантську годину з 22-ої до 6-ої. У цей час заборонено перебувати на вулиці без спеціально виданих перепусток і посвідчень особи. За крайньої потреби під час комендантської години дозволено пересуватися лише працівникам критичної інфраструктури. При цьому людина обов’язково повинна мати при собі документи.

За інформацією Хмельницької обласної ради

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook