Новини
Суспільство

Підрозділи територіальної оборони на Хмельниччині сформовані на 95 відсотків

Підрозділи територіальної оборони області укомплектовані та сформовані на 95 відсотків. Про це сьогодні під час брифінгу щодо ситуації у зв’язку із російським вторгненням повідомила голова обласної ради Віолета Лабазюк.

«У кожній громаді виділяється приміщення, яке облаштовують до прийому людей, що тікають від війни, – сказала посадовиця. – Я хочу особисто подякувати і головам територіальних громад, і небайдужим жителям нашої області, готовим допомогти, і депутатському корпусу краю, які навіть у телефонному режимі вирішують чимало нагальних питань».

Віолета Лабазюк також повідомила, що майнові комплекси повністю готові до прийому переселенців. Інформації про точну кількість переселенців, які прибувають у нашу область через російське вторгнення, наразі немає.

Від сьогодні у приміщенні театру ляльок розпочав діяти Перший мобільний добровольчий шпиталь. А на базі обласного центру культури та мистецтв відкрився потужний Волонтерський центр для збору необхідних речей і провізії на підтримку нашої армії та переселенців з міст бойових дій.

«Закликаю усіх долучатися, – сказала Віолета Лабазюк. – Гуртуючись разом із вірою в Україну ми обов’язково переможемо!»

Окрім Віолети Лабазюк, участь у брифінгу народні депутати Сергій Лабазюк і Сергій Мандзій, керівник військової адміністрації Сергій Гамалій та Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

«Одразу хочу спростувати фейки: в області немає жодної десантної групи, – сказав Сергій Гамалій. – Поліція, СБУ, усі силові структури працюють цілодобово. Відпрацьовуються усі сигнали, які надходять від людей. Прошу не знімати відео про пересування української військової техніки і, тим більше, не викладати його у мережу».

За словами голови військової адміністрації Сергія Гамалія, ніч в області пройшла спокійно. Ситуація залишається контрольованою. Віднині навколо області починають рити окопи

Додамо, станом на ранок 26-го лютого жодне велике місто України не захоплене. Наші війська героїчно тримають оборону.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook