Новини
Інфраструктура

Оплата впала до нуля – влада Хмельницького просить заплатити за комуналку

Війна. Всі зусилля та гроші громадяни спрямовують на оборону та Збройні Сили. Побутові зручності залишаються поза увага. Між тим, в Хмельницькому, як усі бачать (і не наврочити б), працюють всі комунальні служби, а щоб ми отримували воду-газ-світло й надалі, за них треба сплачувати.

Розповідаючи про ситуацію із комунальним господарством, заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок зазначив:

«Мешканці міста не бачать наразі ніяких змін у комунальному господарстві. Всі послуги надаються вчасно й якісно. Вода є, тепло є, прибирання здійснюються. Але щоб так воно було і надалі, треба аби, власне, мешканці знайшли можливість оплачувати рахунки».

Всі розуміють – війна! Які платіжки! Але, як не дивно, життя триває.

Як почалася війна, що, власне, і прогнозовано, людям не зовсім до комуналки. Але якщо така ситуація буде продовжуватися, на підприємствах не зможуть виплатити зарплату; не зможуть оплатити рахунки за електроенергію. А це вже доволі такі критично. Тому люди мають згадати про ці рахунки, – наголосив заступник міського голови.

Від себе Василь Новачок висловив прохання знайти час та можливість здійснити проплати, бо за дні війни оплата різко впала.

Ми бачимо присідання комунальних платежів практично до нуля протягом останніх кількох днів. А чудес на світі не буває: якщо ми не заплатимо, то такі самі люди, хмельничани, не отримуватимуть зарплату.

Як розповіли в МКП «Хмельницькводоканал»,

В умовах воєнного стану підприємство  працює лише із споживачами, які особисто звернулися в підприємство із своєю проблемою, та зі споживачами за попередньою домовленістю сторін. У разі надзвичайної ситуації у Хмельницькому облаштують пункти роздачі питної води. Цистерна може вмістити 4000 літрів води. Їх наповнюватимуть у разі надзвичайної ситуації, наприклад повне знеструмлення міста. Кожна цистерна має кран, де люди зможуть набрати воду».

В товаристві «Хмельницькгаз» поінформували, що компанія працює у посиленому режимі, у пріоритеті – безпека та людські життя. Наразі – напоготові усі чергові бригади аварійно-диспетчерської служби у всіх без виключення районних структурних підрозділах, виробничі служби, підрозділи служби експлуатації систем газопостачання. Компанія докладатиме максимум зусиль для забезпечення стабільності та безперебійності послуги розподілу газу та енергетичної безпеки регіону.

Окрім того, зазначили в товаристві:

«В мережі інтернет поширюється інформація про повідомлення від газорозподільних компаній. Офіційно повідомляємо, що наразі контролери АТ «Хмельницькгаз» НЕ здійснюють візити до споживачів та НЕ залишають жодних повідомлень у дверях. Тому, будь ласка, побачивши подібне повідомлення на дверях – зніміть його».

До речі, споживачам, які через воєнний стан не здатні вчасно заплатити – не варто хвилюватися: їм не загрожують пені та штрафи. Як нагадав Василь Новачок, ця практика припинилася з початком пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, у тролейбусах Хмельницького можна розраховуватися готівкою

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook