Новини
Інфраструктура

В Кам’янці-Подільському встановлять ще три сирени

Війна в домівки завжди приходить несподівано. Заскочує зненацька. Неготовність проявляється по-різному: на Поділлі, в тому числі великі нарікання на системи сповіщення. Владі доводиться вже в умовах війни надолужувати.

У черговому зверненні до громади  Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Посітко поінформував:

Встановлено дві нові сирени. Встановимо ще три для того, щоб максимально інформувати про можливі загрози для нас усіх. Дуже не хочу, щоб ситуація з цими тривогами протягом останніх днів перетворилася, знаєте, на ту казку про вовка. Коли всі почали звикати до цих повідомлень і припинили переміщуватися в укриття.

Й дійсно, постійні «походи» у прихисток морально стомлюють людей, але наразі це життєва необхідність. Тому міський голова наполегливо просить:

При кожному сигналі сирени – не ігноруйте його. Для нас найвищою цінністю є людське життя. Ми зараз робимо все, щоб запобігти можливій небезпеці.

Як повідомив оперативний штаб Кам’янця-Подільського, ситуація в громаді відносно спокійна та контрольована. Місцева влада, правоохоронці, військові, тероборона дбають про безпеку кам’янчан цілодобово: на блокпостах, у патрулях, в чергуваннях та забезпеченні життєдіяльності громади.

Як зазначає міський голова Михайло Посітко, в пріоритеті – безпека людей та допомога армії. На це сьогодні спрямовуються всі зусилля. Посилено контроль за виконанням наказів Кам’янець-Подільської військової адміністрації щодо:

  • заборони продажу алкогольних напоїв;
  • недопущення заселення чоловіків мобілізаційного віку на термін, довший 48 годин;
  • заборони пересування дітей без супроводу дорослих по території громади на час воєнного стану.

Щодо укриттів у Кам’янці-Подільському: пропрацьовані адреси, стосовно яких були звернення. Гарним прикладом стало те, що люди самоорганізувалися і покращили собі умови перебування в укриттях – поприбирали, винесли сміття, облаштували місця, щоб зручно сісти. Крім того, завод «Адамс» також підготував сховище, яким можуть користуватися мешканці.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook