Новини
Бізнес

Мешканців Хмельниччини попередили про те, що підняття цін в умовах війни прирівнюється до мародерства

Про заборону завищувати ціни на продукти та житло вкотре попередили мешканців Хмельницького та області. В умовах воєнного часу несанкціоноване підняття цін прирівнюється до мародерства, відповідно, такі дії будуть каратися відповідно.

У Хмельницькому на ринку продавців вкотре попередили про те, що підвищувати ціни на продукти у місті та області заборонено відповідно до указу президента та розпорядження керівника Хмельницької ОВА.

Я вчора у вас, так само як і на всьому ринку, пройшовся. З цінами все добре, ніхто не завищує. Просимо вас наполегливо, поки що просимо, ці ціни в такому діапазоні і зберегти. Тому що в час війни наживатися на людях, це те саме, що й мародерство. Воно буде жорстоко каратися, – попередили продавців.

Також закликали не спілкуватися з постачальниками, які незаконно піднімають ціну, та повідомляти про них.

В разі виявлення таких людей весь товар буде відвантажуватися на передову військовим та їхнім сім’ям, які тут зараз живуть, – наголосив чоловік, який звертався до продавців.

Наразі на Хмельниччині перебуває чимало вимушених переселенців. Частина з них хоче самостійно оплачувати житло, чим, за словами Сергія Гамалія, вже почали користуватися деякі орендодавці, встановлюючи захмарні ціни.

Про неприпустимість спекуляції, зокрема, на оренді житла, в умовах воєнного часу керівник Хмельницької ОВА написав на своїй сторінці у Фейсбук:

На мою думку, такі дії – це теж мародерство, наслідки якого в часи війни можуть бути неприємними.

Також нагадав про необхідність реєструватися та ставати на облік чоловікам віком від 18 до 60 років, які прибувають на територію Хмельниччини. А тим, хто дає житло біженцям, порадив уважно перевіряти документи, звертаючи увагу, зокрема, на громадянство та дозвіл на перебування в Україні.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook