Новини
Суспільство

На Хмельниччині приберуть частину блокпостів та вилучатимуть зброю у населення

Про нові правила життя в умовах воєнного стану повідомив керівник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій. Хаотично встановлені блок-пости прибиратимуть, а зброю у цивільних, які ходитимуть з нею вулицями, вилучатимуть.

Від учора на території області почали впорядковувати систему блок-постів. Хаотично встановлені будуть ліквідовані, залишаться лише ті, які погоджені з органами Національної поліції України.

Це пов’язано із необхідністю організувати нормальний рух транспорту, зокрема розвантажити рух гуманітарних вантажів та налагодити логістику,зазначив керівник ОВА.

Також в області почали наводити лад зі зброєю та боєприпасами, які перебувають у руках цивільного населення. Наразі вже вилучено два ящики боєприпасів. Їх передали військовим.

Також зброю вилучатимуть у громадян, які не входять до лав тероборони. Стосуватиметься це також легалізованої мисливської зброї. Йдеться про тих осіб, які будуть пересуватися вулицями зі зброєю, не маючи не це дозволу.

Крім того, керівник ОВА нагадав про заборону переміщатися зі зброєю цивільному населенню:

Зі зброєю можуть ходити тільки військові та служби правопорядку. Ніхто інший зі зброєю не ходить. В нас є тероборона, чітко визначено, де вони патрулюють, тільки їм видається зброя.

Нагадаємо, сьогодні неподалік Волочиську відбуваються стрілецькі навчання. Також про навчання підрозділів тероборони зі стрільби попередили мешканців Славути.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook