Новини
Суспільство

Десятки потягів з переселенцями приймають у Хмельницькому

Лише минулої ночі на Хмельницькому залізничному вокзалі зупинилося 40 потягів з людьми, які евакуюються з небезпечних регіонів країни. Координаційний центр прийому переміщених осіб, розташований на вокзалі, співпрацює з Штабом допомоги вимушеним переселенцям в центрі міста.

Як повідомили у пресслужбі міської ради, прибувши до Хмельницького, переселенці, які хочуть залишитися у місті, отримують інформацію щодо поселення. Ті ж, хто планує їхати далі та чекає наступного потяга, мають можливість поїсти, отримати медикаменти та засоби гігієни. Тих, хто залишається у Хмельницькому, відвозять до місць тимчасового проживання таксисти, пасажирські буси та автобуси ДСНС. В нічний час кількість волонтерів сягає близько двох десятків, вдень – 10-12 осіб.

У Хмельницькому для поселення переселенців є 286 об’єктів комунальної власності. Також приймають людей на ночівлю у 37 закладах освіти. За останню добу в місті розмістили понад 2500 осіб. Для безпеки працівників Штабу та приїжджих облаштовано два сховища, які можуть вмістити до 750 осіб.

В Штабі люди отримують харчування, медичну та психологічну допомогу, працюють сурдоперекладачі, перекладачі з польської, англійської, німецької мов, – повідомляють у міській раді.

Також для зв’язку є чотири номери телефони, за якими можна отримати всю потрібну інформацію:

  • 067 380 15 57;
  • 067 380 17 21;
  • 067 380 28 08;
  • 067 358 99 71.

Нагадаємо, мешканцям інших областей, які їдуть через Хмельниччину, дорожники розповіли про альтернативні шляхи руху областю в обхід Хмельницького.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook