Новини
Інфраструктура

Пасажирів у хмельницьких тролейбусах поменшало вдвічі

Автомобільним пасажирським транспортом у січні перевезено 2,51 мільйона громадян, що на 7,3% менше, ніж у перший місяць минулого року. З тролейбусними перевезеннями ситуація взагалі катастрофічні: послугами електротранспорту скористалися 1,16 мільйона людей, що на 50,1% менше, ніж за січень 2021-го – падіння вдвічі.

Як бачимо, ще до початку російської агресії подоляни стрімко скоротили свої поїздки тролейбусами. Ця тенденція розпочалася ще в середині минулого року. Якщо поглянути на результат роботи електротранспорту за торішні дев’ять місяців, то ми мали 12,2% спаду, за десять місяців – 16,2%. За підсумками року – 22,7% падіння. Якщо врахувати позаминулий рік (зменшення на 32%), то за два роки тролейбусний пасажиропотік скоротився в 1,9 раза.   

І це при тому, що раніше ХКП «Електротранс» демонстрував стабільне зростання. До прикладу, в 2015-му році послугами електротранспорту скористалися 34,5 мільйона пасажирів, у 2017-му – 38,3 мільйона, в 2019-му – 42 мільйони. А торік – 22,1 мільйона.

За два останні місяці минулого року тролейбуси перевезли лише 2,5 мільйона пасажирів. Позаторік стільки їх було в електротранспорті в середньому за місяць.

Послугами пасажирського транспорту в області загалом за січень скористалися 3,66 мільйона пасажирів, що на 27,1% менше, ніж за січень торік. Пасажирообіг автомобільним та тролейбусним транспортом становив 34,8 мільйона пасажиро-кілометрів, що на 23,3% менше, ніж минулоріч.

Вантажні перевезення натомість демонструють стрімке зростання. В січні вантажообіг підприємств транспорту області становив 100,2 мільйона тонно-кілометрів, що на 67,1% більше відповідного періоду попереднього року. Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, транспортники перевезли 612,9 тисячі тонн вантажів, що в 2,5 раза більше, ніж за торішній січень.

Нагадаємо, з 7 березня тролейбуси у Хмельницькому курсують за новим графіком.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook