Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому суворо каратимуть водіїв, які спричиняють затори

Після кількаденної перерви вулиці Хмельницького знову заполонили автомобілі – як місцевих мешканців, так і переселенців, які вимушено перебувають на території обласного центру. Засилля приватного транспорту на дорогах призводить до заторів, а вони своєю чергою ускладнюють роботу спецтранспорту. Водіїв поки що просять утримуватися від невиправданих поїздок містом. Якщо ситуація не покращиться, обіцяють суворо карати.

До власників приватного автотранспорту – як місцевих, так і гостей міста – сьогодні під час брифінгу звернувся начальник Хмельницької обласної військової адміністрації з проханням максимально обмежити пересування на автомобілях. Не обов’язково їхати до магазину на авто – пройтися пішки або під’їхати громадським транспортом набагато корисніше для здоров’я та для забезпечення безперешкодного пересування містом спецтранспорту, зазначив Сергій Гамалій.

Нагадаємо, Хмельницький є наразі одним з головних гуманітарних логістичних центрів, який приймає та відправляє допомогу у регіони, що перебувають у зоні бойових дій. Тож безперешкодне пересування вулицями міста транспорту з гуманітарною допомогою є набагато важливішим, ніж звичка деяких автовласників скрізь пересуватися на авто, навіть коли йдеться про відстань у 100 чи 200 метрів.

Також відсутність заторів необхідна для оперативного контролю за ситуацією в місті та організації безперешкодної роботи усіх служб, – додав Сергій Гамалій.

У разі ігнорування цього прохання можуть бути вжиті більш суворі обмеження щодо руху в межах м.Хмельницького.

Ще декілька днів це буде прохання, а потім будемо більш жорстко на це реагувати, – попередив начальник ОВА.

Також він нагадав про те, що керування у стані алкогольного сп’яніння може призвести не лише до адміністративної відповідальності, а й до вилучення автотранспорту на потреби армії. Такі випадки в області уже зафіксовані, конкретна інформація буде оприлюднена згодом.

Відео: Nagolos TV

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook