Новини
Славутська міська

У Славуті спростували ще один фейк щодо розміщення переселенців

Гнівний допис, ймовірно, з метою дискредитації влади та створення соціальної напруги серед мешканців міста поширила у місцевих фейсбук-групах Славути невідома особа. Славутчани, не перевіривши інформацію, кинулися звинувачувати владу. Влада, своєю чергою, змушена була відриватися від нагальних питань із забезпечення нормальної життєдіяльності міста та давати роз’яснення.

У дописі, який поширили у соцмережах, йшлося про те, що в будівлі колишнього тубдиспансеру, де тимчасово “розміщують переселенців”, нібито зникли “хороші ортопедичні ліжка, які були замінені спеціально і поставлені колишні на пружинах”. Також прозвучало звинувачення в тому, що нібито нові ліжка “дехто сховав подалі”.

Інформація набула розголосу, славутчани її почали, за традицією, активно коментувати, не перевіряючи. Тож влада міста змушена була давати пояснення. Інформацію назвали фейком. Причому, неправдивою називають всю інформацію, в тому числі те, що у закладі вже розміщують мешканців інших областей, які прибувають на територію громади.

Наполегливо просимо адміністраторів місцевих груп у соцмережах не поширювати неперевірену інформацію, адже цим ви сприяєте фейкам, провокаціям у воєнний час. Днями в одній із груп соцмережі Фейсбук був поширений провокаційний допис від особи, що назвалася Аліною Панчук. Жодні дані щодо зазначеної особи – не підтверджені, – йдеться у повідомленні виконавчого комітету Славутської міської ради.

Також додали, що наразі у закладі є 64 ліжка та 12 кушеток. Днями було запущено опалення і заклад дійсно спроможний приймати переселенців, якщо буде така потреба.

З 1 жовтня 2021 року відділення не приймало хворих, після чого була проведена повна дезінфекція палат, тому медики запевняють – у закладі забезпечено безпечні умови для проживання, – додали у виконкомі.

Нагадуємо мешканцям області: перш ніж поширювати та коментувати будь-яку інформацію – не лінуйтеся, перевірте, чи вона відповідає дійсності. Користуйтеся лише перевіреними джерелами інформації.

Мешканцям Славутської громади окремо нагадуємо адреси офіційних сторінок:

https://www.facebook.com/SL.SLAVUTA/

https://www.instagram.com/sl_slavuta/

https://slavuta-mvk.gov.ua/

https://t.me/SlavutaCity/

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook