Новини
Бізнес

В збиток, але торгують: у Хмельницькому відновив роботу речовий ринок

У Хмельницькому працівники непродовольчих ринків повернулися до роботи. Відповідне рішення ухвалили, щоб підтримати економіку міста та держави. Крім того, до Хмельницького приїздять переселенці, котрим потрібно купувати одяг та інші речі. На території ринків, що на Львівському шосе, облаштували укриття. Там можна сховатись у разі повітряної тривоги.

На речовому ринку, що на Львівському шосе у Хмельницькому, знову людно. Від учора він відновив роботу, щоб економіка країни, попри воєнний стан, не зупинялася.

Ми є тилом для нашої армії, і ми мусимо мати забезпечення і мати самі, що їсти і чим допомагати. Тому для нас дуже важливо, щоб наша економіка працювала, щоб було звідки платити комунальні платежі та податки, – каже начальниця управління торгівлі Хмельницької міської ради Руслана Сідлецька.

Підприємці на ринку також кажуть: виходять на роботу, аби підтримати армію та військових. Щодо покупців, то крім хмельничан, на ринок приходять і переселенці, які тимчасово мешкають в обласному центрі, аби придбати найнеобхідніше на новому місці. Зокрема, є попит на побутові товари.

Дехто з підприємців готовий віддати частину свого товару переселенцям безкоштовно. На решту завищувати ціну не планують.

Не йдеться про підняття цін, хоча якщо брати до уваги курс долара, набагато дорожче все має продаватися, – кажуть продавці, які наразі продають товар нижче його собівартості.

Не підіймати ціни на речі та, по можливості, віддавати переселенцям безплатно, закликають підприємців і керівники ринків.  

Переселенцям, які нині залишилися без роботи, пропонуватимуть працевлаштуватися на ринках.

Частина працівників на підприємства виїхали за кордон. Ми зараз налагоджуємо комунікацію з штабом, який займається переселенцями, щоб можна було взяти на наявні вакансії тих людей, які прибули в наше місто на тривалий час, – прокоментувала Руслана Сідлецька.

Подбали на ринках також про безпеку підприємців та покупців. Для них на ринках облаштували укриття, куди можна сховатися у разі повітряної тривоги.  

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook