Новини
Суспільство

У Хмельницькому відкрили соціальний магазин одягу для переселенців

У новому магазині, що відкрився у Хмельницькому, переселенці, які тимчасово мешкають в обласному центрі, можуть безплатно отримати одяг. Всі бажаючі також можуть допомогти Збройним Силам України, опустивши кошти у скриньку для пожертв.

Організували благодійну ініціативу представники волонтерського об’єднання “Захист”.

“Від початку відкритої жорстокої війни волонтери отримали від жителів Хмельницького велику кількість одягу. Тому вирішили облаштувати магазин, де б кожен, хто приїхав у Хмельницький рятуючи життя, міг отримати необхідні речі. Символічною є назва магазину “ДоброЗАХИСТ”, адже саме добрі думки та вчинки завжди перемагають”, – розповіла координаторка волонтерського об’єднання “Захист” Леся Стебло та додала, що допомогли організувати такий простір місцеві підприємці. 

Одяг у соціальному магазині можна отримати абсолютно безкоштовно. 

У залі стоятиме скринька куди відвідувачі зможуть пожертвувати кошти на потреби Збройних Сил України.

Наразі, в наявності є чимало дитячих та жіночих речей. Також є дитячого взуття і чоловічий одяг. Частину одягу волонтери отримали від хмельницьких підприємців, також є речі, які надійшли разом з іншим гуманітарним вантажем з-за кордону.

У планах волонтерів додати до асортименту подушки, ковдри, постільну білизну, іграшки. Також незабаром тут з’явиться куточок, де переселенці можуть отримати дитяче харчування та підгузки (за наявності таких на складах з гуманітарною допомогою).

У магазині волонтерять не лише хмельничани, а й мешканці Макарівської громади, що під Києвом, які на власному гіркому досвіді знають що таке тікати від бомбардувань.

Працюватиме добро-бутік щодня з 11:00 до 15:00 за адресою вулиця Шевченка, будинок 3 (колишній магазин “Галич”).

Нагадаємо, волонтерське об’єднання “Захист”, з першого дня війни працює за адресою вулиця Кам’янецька, 76 (колишній пологовий будинок). Свою діяльність активісти висвітлюють на сторінках у ФейсбуціІнстаграмі та у Телеграм-каналі

Волонтери закликають приєднуватись до благодійних ініціатив, адже внесок кожного українця наближає нашу Батьківщину до перемоги.

Нагадаємо, у Шепетівці для поселення переселенців готують гуртожиток.

Фото авторки.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook