Новини
Суспільство

Аграрії Хмельниччини готові до посівної-2022 на 80%

Агропідприємства Хмельницької області напередодні посівної забезпечені пальним, добривами та насінням. Також вони можуть скористатися фінансовою допомогою від держави. Виїздити на поля аграрії можуть не лише вдень, а й у нічний час.

Про стан готовності області до посіву ранніх зернових розповів вчора, 13 березня, під час традиційного вечірнього звернення до подолян начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій. За словами керівника військової адміністрації, аграрії готові почати посівну на 80%.

Також Сергій Гамалій розповів, що агропідприємства, які потребують допомоги, можуть подати відповідну заявку на платформі agrostatus.org.

Мета платформи – з’ясувати, які потреби мають аграрії для успішного старту посівної, та допомогти ці потреби покрити коштом держави та міжнародної підтримки, – зазначив Сергій Гамалій.

На платформі у спеціальну заявку аграріям потрібно внести всі поточні потреби.

Таким чином Міністерство аграрної політики та продовольства України координує розподіл всього, що необхідно для забезпечення посівної кампанії. Це дизель, насінневий матеріал, добрива, засоби захисту, – пояснив начальник ОВА.

Нагадаємо, на початку березня Сергій Гамалій повідомив, що, з огляду на запровадження воєнного стану через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, аграріям області дозволено виїжджати на поля під час дії комендантської години. Дозвіл на виїзд потрібно узгодити через голів тергромад з районними військовими адміністраціями, обласною військовою адміністрацією та органами Нацполіції. Усі переміщення техніки на полях контролюватимуть поліцейські та військові.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook