Новини
Культура

У Хмельницькому знімають документальний проєкт про війну

Зйомки документального проєкту “Війна змінила” відбуваються у Хмельницькому. В театрі імені Михайла Старицького митці з Києва створили відео на “Марш нової армії”. Основою став гімн ОУН “Зродились ми великої години”. Виконали марш музиканти та вокалісти оркестру театру.

Війна зібрала у Хмельницькому талановитих митців з різних куточків країни. Об’єднавшись, вони вирішили підтримувати дух та мужність наших воїнів та усього українського народу. Задля цього у Хмельницькому обласному музично-драматичному театрі ім. М. Старицького почали знімати документальний проєкт «Війна змінила».

Ідея проєкту виникла у творчої команди митців, коли війна змусила їх залишити рідні домівки у Києві. Театральна режисерка Анна Мотика – родом з Хмельницького. Нині, переконана дівчина, усі сили, зокрема, й творчі необхідно об’єднувати заради підтримки військових.

Мені цікаво зібрати історії творчих людей, яких змінила війна, які зараз максимально допомагають нашій країні і підтримують дух України та Збройних сил, щоб спільними зусиллями ми могли наблизити нас до перемоги, – прокоментувала режисерка.

Зйомки документального проєкту «Війна змінила» у Хмельницькому продовжать. І невдовзі перші відео на 2-3 хвилини з’являться в інтернеті та на телебаченні. Для кожного ролика роблять переклад, аби його побачили люди за кордоном.   

Над проєктом працюють:

  • Анна Мотика, театральна режисерка та педагогиня акторської майстерності (Київ-Хмельницький)
  • Оператори Костянтин Мазій, Андрій Брунов.
  • Піар-продюсерка Ганна Бешкенадзе (Київський театр Драми та комедії на Лівому березі Дніпра)
  • Кінопродюсер Андрій Корнієнко (фільми: Я працюю на цвинтарі (2021), Легенди Чарівнолісся (2020), Крути 1918 (2019), Правило бою (2016)
  • Артисти оркестру та артисти Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру імені М. Старицького:  Олександр Ящишен, Дмитро Франчук, Альона Козій, Тетяна Козюк, Марія Шпунт, Ірина Федоровська.
  • Диригент оркестру – Леонід Деркач.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook